Bizi Kovamazsınız!

Öz İplik İş Sendikası, Bursa’da faaliyet gösteren Acarsoy Tekstil Ticaret Sanayi Anonim Şirketi önünde toplu basın açıklamasında bulundular

Genel - 28-03-2022 11:05

Öz İplik İş Sendikası, Bursa’da faaliyet gösteren Acarsoy Tekstil Ticaret Sanayi Anonim Şirketi önünde toplu basın açıklamasında bulundular.

Bursa’da faaliyet gösteren Acarsoy Tekstil Tic. San. A.Ş. ‘de çalışan işçilerin bir süre önce Öz İplik İş Sendikasına üye olduklarını ve bu üyelikten dolayı da haberdar olan işveren ve vekilleri tarafından üye olan işçilere baskı yapılarak anayasal hak ve özgürlüklerinin engellendiğini kaydeden Genel Sekreter Samet Ceylan, çalışan işçilerden birinin üye olması ile ardından hukuksuz işten çıkartıldığını belirterek, “Sendikaya üye olmak ve üyelikten ayrılmak anayasal haktır. Sendikalaşmayı engellemek ise suçtur. İşçiler burada sendikamıza üye olmak ve Anayasal haklarını kullanmak istiyor. Burada Anayasanın 51. Maddesi ve 6356 sayılı yasanın 25. maddesi olan sendikaya üye olma özgürlüğü ihlal ediyor. Acarsoy Tekstil Tic. San. A.Ş. yetkilileri söz konusu tutum ve davranışlarıyla Türk Ceza Kanunu’nun 118’nci maddesi kapsamında kamu davasına da konu olabilecek suç işliyor. Buradan Acarsoy Tekstil İşverenine Sesleniyoruz; Çalışanların sendikaya üye olma özgürlüğüne saygı gösterin. Baskıcı tutumdan vazgeçin. İşçilerin yasal temsilcisi sendikamız Öz İplik İş’i tanıyın.


Anayasa’nın önünde duramazsınız.

Acarsoy Tekstil işçilerini, Öz İplik İş’i durduramazsınız. Bizimle, işçisiyle birlikte yürüyen her işyeri büyüdü, gelişti. Acarsoy Tekstil işçilerinin örgütlenme mücadelesi de durmayacak, Acarsoy Tekstil emekçileri Öz İplik İş çatısı altında mücadelelerine devam edecek. Bunu böyle bilin. Biz, üyelerimiz için buradayız. 730 bin üyesiyle Hak-İş, 42 bini aşkın üyesiyle Öz İplik İş Sendikası olarak üyelerimizin yanınızdayız. Bir işçi hareketi olan sendikamız Öz İplik-İş; işçiyi dinleyen, haksızlığa dur diyen, baskılardan korkmayan, yılmayan, üyesinin her zaman yanında olan 42 yıllık birikimi olan bir sendikadır. Öz İplik İş Sendikası olarak, bizler çalışma barışının sağlanmasını istiyoruz. İşverenin baskıcı tutumundan vazgeçip, işçinin sendikaya üye olma özgürlüğüne saygı göstermesini ve İşçilerin sesine kulak vermesini istiyoruz. İşveren yetkililerine diyalog çağrısında bulunuyor, zor günlerden geçtiğimiz ekonomik koşullarında işten atılan işçi kardeşimizin tekrar işlerine dönmesini istiyoruz” dedi.

Günün Diğer Haberleri