Siyaset
Giriş Tarihi : 03-07-2023 19:13

Abhazya Bakan İnal Ardzınba’ dan, Sakarya Abhaz Derneği’ne ziyaret

Sakarya Abhaz Derneği, bir dizi ziyaret için Türkiye’de bulunan Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba’yı, ağırladı.

Abhazya Bakan İnal Ardzınba’ dan, Sakarya Abhaz Derneği’ne ziyaret

Rusya federasyonu Abhazya Büyükelçi Yardımcısı Dimitri Ketia, Abhazya Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İbrahim Avidzba, Abhazfed Başkanı Murat Gümüş Mahariya ve Temsilci Yardımcısı Cansuh Lazba, dernek başkanı Oral Kobaş ve Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Sakarya Abhaz Derneği Kültür Merkezi’nde bir arya geldi.

Toplumun her kesimini kucaklayacak

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş; “Sakarya, Abhazların hem kültürel anlamda, hem de nicelik olarak en yoğun yaşadığı kenttir. Bu nedenle yeni “Kültür Merkezimiz” toplumumuzun her kesimini kucaklayacak bir yapıda olacaktır “ diyerek yeni mimari projesi hakkında bilgiler verdi.

Bakandan Başkan Kobaş’a tebrik

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba ise konuşmasında; “Bu güzel projeyi hayata geçiren Sakarya Abhaz Derneği’ni tebrik ediyorum. Yeni kurulan parlamento ile Anavatan ve diaspora ilişkilerini, dayanışma içinde geliştireceğiz. Burada olmaktan son derece mutluyum bizim Abhazya’daki ve Türkiye diasporasındaki kardeşlerimizle olan diyaloğumuzu, birbirimize olan entegrasyonumuzu sağlamak için buradayız. Halkımızın birbirleriyle buluşması ve ilişkilerin daha aktif hala getirmek için, bundan sonraki süreçte yeni projeler ve programlarını hayata geçirmeliyiz” dedi.

Söz verdi

Bakanı İnal Ardzınba, Sakarya Abhaz Derneği Kültür Merkezi için Vladislav Ardzınba büstü ile Abhaz mutfağı Patsha sözünü vererek, “Güçlerimizi birleştirip ileriye dönük çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Dernek ziyareti sonrası Abhaz Fed Ayhabilar Kurulu Başkanı Ümit Atiyba’ nın daveti ile Kayalar köyünde gerçekleşen yemek ile son erdi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni