Genel
Giriş Tarihi : 08-12-2023 11:48

Açılım Okulları, geleneksel kültürlerimizi yeni nesle aktarıyor

Türk Kültürümüzün yüzyıllardır sürdürülen geleneklerini yeni nesle aktarmaya devam eden Açılım Okulları’nda renkli bir gün geçirildi.

Açılım Okulları, geleneksel kültürlerimizi yeni nesle aktarıyor

Yapılan etkinliklerle geleneksel zengin kültürümüzün önemini gelecek nesle aşılayan Açılım Okulları, yine örnek bir çalışmaya imza attı. “ Zengin Kültürümüz” konusunu işleyen okulun 5/A sınıfı ile eğlenceli bir etkinlik düzenleyerek; çocuklar hem eğlenirken, hem de milli kültürümüzün önemi öğretildi.

Binlerce yıllık geçmişe sahip olan ve aynı zamanda birçok medeniyeti barından Türk Kültürümüzün mihenk taşlarından; kına gecesi, Türk halk müziği ve halk oyunlarımız; öğretmenlerin eşliğiyle öğrenilirken, hem de oynayarak eğlenildi.

Öğrencilerin kendi elleriyle yoğurduğu geleneksel çiğköftemiz, cevizli baklava, tulumba tatlısı ve lokum gibi geleneksel yiyeceklerin yanı sıra kültürel ürünler de tanıtıldı. Bağlama, saz, def gibi yöresel müzik aletlerinin yanı sıra; bakır tencereler, büyüklerimizin özenle ördüğü patikler, kanaviçe işlemeleri ve iğne oyalı yazmaların sergilendiği etkinlikte; öğrenciler farklı bir gün yaşadı.

                                                                 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni