Genel
Giriş Tarihi : 13-03-2023 17:27   Güncelleme : 13-03-2023 18:05

Aerosol teknolojisiyle yangınlar büyümeden sönecek

Yangını önlemenin felaket sonrası maliyetlerden daha ekonomik olduğunu belirten, Tech Ai Land Teknoloji firmasının kurucusu ve CEO’su Mesut Toprak, Yeni Nesil Yangın Önleme ve Baskılama Sistemleri sayesinde fabrika yangınlarının önüne geçilebileceğini söyledi.

Aerosol teknolojisiyle yangınlar büyümeden sönecek

Mesut Toprak,Türkiye’de her yıl ortalama 400 endüstriyel yangın çıktığını ifade eden Toprak, bu yangınlarda maddi kaybın yanında ölümlerin de yaşandığını belirtti. Sadece geçen yıl fabrika yangınlarında 100’den fazla işçi yaralanırken 8 kişinin de hayatını kaybettiğine dikkat çeken Toprak, yeni nesil yangın önleme sistemleriyle endüstriyel yangınları çıkmadan önlemenin mümkün olduğunu ifade etti.

Nedenleri bilinen endüstriyel yangınların yüzde 65’inin mekanik kıvılcımlardan kaynaklandığını da hatırlatan Toprak, bu yangınların yüzde 15’inin elektriksel kıvılcım, yüzde 5’inin de aşırı ısınma nedeniyle oluştuğunu söyledi.

Mesut Toprak, artık Türkiye’de de birçok sanayi kuruluşunun yeni nesil yangın önleme ve baskılama sistemlerini tercih ettiğini belirterek şöyle devam etti: Aerosol teknolojisi; bilgisayar ve sunucu odaları, jeneratör ve motor odaları, elektrik dolapları ve üretim süreçlerini içeren birçok alanda güvenle kullanılabiliyor. Bu teknoloji sayesinde yangın başlangıç aşamasında tespit edilip hızlı ve etkili bir biçimde söndürülüyor. Özellikle elektrik dağıtım odaları, kompanzasyon panoları, trafo odaları, akü şarj odaları gibi yoğun elektriksel yangın riski taşıyan alanların bu sistem sayesinde çok iyi korunabiliyor. IT sistem odaları, büyük datacenterlar, evrak arşivleri gibi alanlar aerosol teknolojisiyle daha güvenli hale geldi. Sistem kurduğumuz sanayi kuruluşları arasında Türkiye’nin önemli markaları yer alıyor. Son olarak Sakarya Organize Sanayi Bölgesi’nde CMAK firmasına ve Öztiryakiler firmasının da Japon ortaklı Çorlu fabrikasına hizmet verdik. Tech Ai Land Yüksek Teknoloji firması olarak sanayi kuruluşlarına Yeni Nesil Yangın Algılama ve Söndürme sistemleri kurarak yangın söndürme ve yangın risklerini ortadan kaldırma faaliyetlerini kapsayan çözümler sunuyoruz.” diye konuştu.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni