Siyaset
Giriş Tarihi : 20-03-2023 22:18

Başarılı bürokrat Akpınar’dan LC Haber’e ziyaret

Sağlık Bakanlığında bilgisayar mühendisliği olarak başarılı bir şekilde görev yaparak Ankara’da Sakarya’yı en iyi şekilde temsil eden Mücahit Akpınar; 14 Mayıs 2023’te yapılacak olan genel seçimde milletvekili adayı olmak için istifa ederek Sakarya İl Başkanlığına aday adaylık dosyasını sundu.

Başarılı bürokrat Akpınar’dan LC Haber’e ziyaret

2017’de gerçekleşen referandumda görevlendirildiği 30 ilde ‘evet’ referandumunda başarılı çalışmalar sergileyen, aynı zamanda Bilgisayar Mühendisleri Derneği Genel Başkanı olan Mücahit Akpınar aday adaylık çalışmaları kapsamında LC Haber’i ziyaret ederek imtiyaz sahibi ve Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Sakarya Temsilcisi, Sorumlu Yazı işleri Müdürü Levent Candan ile görüştü. Candan, nazik için Mücahit Akpınar’a teşekkür ederek Aday adaylığı sürecinde ve siyasi hayatından başarılar diledi. 

Çalışma ve projeler ile tecrübeler edindim

Ankara lobisini de çok iyi bilen, gençlik ve teknoloji üzerinse duran, gerek Sağlık Bakanlığındaki görevinde gerekse görev yaptığı birçok STK’larda başarılı çalışmalar yapan bilgisayar mühendisi Mücahit Akpınar; neden aday olduğunu şu sözlerle dile getirdi: “20 yıllık Ankara bürokrasisini, TBMM bürokrasi ilişkilerini bilen ve Sivil Toplum Kuruluşlarındaki yaptığım çalışmalar ve projeler ile edindiğim tecrübelerimi doğup büyüdüğüm Sakarya’mıza aktarabilmek için, Sakaryalı hemşerilerimizin ve ülkemizin Ak Parti iktidarlarımız döneminde ulaştığı refah düzeyinden daha fazla yararlanabilmelerini sağlayabilmek için, özellikle yaptığım gençlik çalışmalarında gençlerin ülkesine, vatanına ve milletine bağlı birer vatan evladı olmasını sağlayabilmek için, ülkemizin işsizlikten kurtulması için nasıl teknolojik imkanlar gerektiğini en yüksek mertebeden aktarabilmek için 28. Dönem Ak Parti Sakarya’dan Milletvekilliğine Aday olmaya karar verdim.” dedi.

Mücahit Akpınar Kim?

Birçok STK konferansları ve sunumlar gerçekleştiren, çeşitli röportajlar ve televizyon programlarını üstlenen Mücahit Akpınar kimdir? “1981 yılında Adapazarı’nda Dünya’ya geldi. 1995 yılında Aziziye Kuran Kursu’nu bitirerek Hafızlık diplomasını aldı. 1995 yılında girdiği Sakarya Adapazarı İmam Hatip Lisesi’nden 1999 yılında mezun oldu. Adnan Menderes Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümünden 2003 yılında mezun oldu. 2005 yılına kadar çeşitli bilişim şirketlerinde ‘Network ve Donanım’ alanında çalıştıktan sonra 2005-2007 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığında Bilgisayar Öğretmenliği yaptı. 2007 Yılında ise Diyanet İşleri Başkanlığına İmam Hatip olarak atandı. 2010 yılında Sağlık Bakanlığına geçti. İstifa etmeden önce Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında Bilgisayar Mühendisi olarak çalıştı. Görev yaptığı yıllar içinde Ahmet Yesevi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Ayrıca Anadolu Üniversitesinde iktisat ve Adalet Bölümlerini bitirdi. Daha sonra TODAÏE (Türkiye ve Ortadoğu Amme idaresi Enstitüsü) Kamu Yönetim Yüksek Lisans Eğitimi alan AKPINAR halen Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde Kamu Bilişim Politikaları üzerine yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Çok yönlü bir kişiliğe sahip olan Mücahit AKPINAR; Birlik Vakfı, SİMDER, Sağlık-Der, Dünya İslam Sağlık Birliği, Bilgisayar Mühendisleri Odası, Mimar Mühendisler Grubu (MMG), TEK-DER, Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD), TGSP, Ankara 15 Temmuz Platformu, Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Ankara Genç STK'lar Platformu, Yeşilay Ankara (Bağımlılıkla Mücadele Komisyon Başkanı), Ankara Genç Mühendisler Platformu, Milli Bilişim Grubu, Bilişimci Mühendisler Grubu, Kudüs Şurası, Gönüllerde Birlik Vakfı gibi Sivil Toplum Kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır. Bilgisayar Mühendisi meslektaşları ile birlikte kurucu başkanlığını yaptığı Bilgisayar Mühendisleri Derneğinin Genel Başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca_Uluslararası öğrenciler ile ilgilenen Ümmet Gençleri Derneği’nin de Genel Başkanıdır. Önder Ankara İmam Hatipler Derneği adına İmam Hatip Liselerinde Teknoloji Sohbetleri yaptığı ve Teknofest yarışmalarına her yıl öğrencileri hazırladığı Teknoloji Komisyonu Başkanlığını yürütmektedir.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni