Yaşam
Giriş Tarihi : 18-01-2020 23:51   Güncelleme : 18-01-2020 23:51

Basın ve Hukuk’ konulu söyleşi düzenlendi

Sakarya Barosu, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (RATED) iş birliği ile ‘Basın ve Hukuk’ konulu söyleşi düzenlendi

Basın ve Hukuk’ konulu söyleşi düzenlendi

Sakarya Barosu, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (RATED) iş birliği ile ‘Basın ve Hukuk’ konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye katılan Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, basın ve hukukun iç içe olduğunu, kanunların amacının; adalete erişmek, adil bir toplum düzeni yaratmak ve bireylerin hak ile özgürlüklerine müdahil olmadan yaşayabilmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Adapazarı’nda bir restoranda gerçekleştirilen söyleşide; Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, Sakarya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Bahar, RATED Başkanı Hüseyin Remzi Adıyaman, gazete, televizyon, radyo ve internet alanında faaliyet gösteren çok sayıda basın mensubu yer aldı.

Hukukun kapsamadığı alan yok

Söyleşide olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Baro Başkanı Burak, “Basın ve hukuk iç içedir, hukukun kapsamadığı hiçbir alan yoktur. Hayata dair ne varsa onun hukuku vardır. Hayattan sonra ne kaldıysa onu bile hukuk düzenler. Basınımızın da çalışma esasları, çalışırken nelere dikkat edecekleri, basın kanunu çerçevesinde derlenip toparlanmıştır. Kanunların amacı; adalete erişmek, adil bir toplum düzeni yaratmak ve bireylerin birbiriyle ilişkilerini, birbirlerinin hak ve özgürlüklerine müdahil olmadan yaşayabilmelerini sağlamaktadır. Bu sebeple hukuk çok gereklidir. Hukukun dışında başka bir platformun bunu düzenleme yetkisi yoktur. Biliyoruz ki; basın mensuplarımız, özveriyle ve büyük bir çabayla halkın haber alma özgürlüğü için zor şartlar altında görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu doğrultuda tüm basın mensuplarımıza görevlerinde kolaylıklar diliyor, başarılı bir meslek hayatı temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Saydam’ın katılımcılara bilgi vermesi ve plaket takdiminin ardından, söyleşi sona erdi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni