Siyaset
Giriş Tarihi : 29-02-2024 12:42

Biran Yasa: "Adapazarı'nda kırsal kesimi ihmal etmeye hakkımız yok"

Yeniden Refah Partisi Adapazarı Belediye Başkan Adayı Biran Yasa, Partisinin Adapazarı Yönetim Kurulu ile birlikte LC Haber Ajansı İmtiyaz Sahibi Levent Candan'ı ziyaret etti. "Adapazarı'nda kırsal kesimi ihmal etmeye hakkımız yok" diyen Başkan Adayı, projelerinden bahsetti.

Biran Yasa:

LC Haber çalışma ofisine giderek, İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Candan ile görüşen Yeniden Refah Partisi Adapazarı Belediye Başkan Adayı Biran Yasa ile birlikte; YRP Adapazarı İlçe Başkanı ve Adapazarı Belediye Meclis Üyesi Adayı Samet Bingal, YRP Adapazarı İlçe Sekreteri ve Adapazarı Belediye Meclis Üyesi Adayı Emre Aydın, YRP Adapazarı Yönetim Kurulu Üyesi ve Adapazarı Belediye Meclis Üyesi Adayı Ömer Tayfur Kabakçı, YRP Adapazarı Belediye Meclis Üyesi Adayı Ahmet Can Yazıcı da eşlik etti.

"Adapazarı'nda çözüm odaklı çalışmalar olmuyor"

31 Mart Yerel ve Mahalli İdareler seçimleri ile ilgil değerlendirmelerde bulunan YRP'li aday, seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Adapazarı'nda sorunların olduğunu ve çözüm odaklı çalışmalar olmadığını belirten Biran Yasa, "Adapazarı'nın mutluluğu için, Mutlu Başkan'ımızın artık dinlenmesini istiyoruz. Biz Yeniden Refah Partisi olarak, 31 Mart akşamı Mutlu Işıksu Başkanımızdan görevi teslim alarak en layığıyla yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Milli Görüş Belediyeciliğini Adapazarı'na getireceğiz"

Ahlaklı ve adaletli yani Milli Görüş belediyeciliği anlayışıyla Adapazarı'nı yöneteceğini belirten Başkan Adayı Yasa, "Biz 94 ruhuyla bu yola çıktık. Biliyorsunuz ki 1994 yılında belediyeleri aldığımız ilk gün yaptığımız ilk icraat, belediye kapılarına "rüşvet alan da veren de mel'undur" Hadis-i Şerif'ini yazılı tabelayı asmak oldu. Şimdi 1 Nisan sabahı da aynı şekilde, ilk icraatımız belediye kapısına aynı tabelayı asmak olacak ki, kapıdan her girdiğimizde bu hadisi hatırlayalım ve kapıdan girecek olanlara da hatırlatalım. Biz Adapazarı'na farklı bir belediyecilik anlayışı getireceğiz" dedi.

Projelerinden bahsetti

Adapazarı'nın sorunları ve kendi projeleri hakkında bilgiler veren YRP'li aday, "99 yılında acı bir deprem geçirmemize rağmen Adapazarı'nda deprem zamanından kalma yüksek katlı binalar duruyor ne yazık ki. Adapazarı için kentsel dönüşüm yapılmasını bırakın, konusu bile geçmiyor. Trafik sorunumuz var. Onun dışında ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Adapazarı'nda da sokak hayvanları problemi var. Bununla alakalı bizim "Sokak hayvanları" projemiz kapsamında, hayvanlar için sağlık tedavilerinin, kontrollerinin ve bakımlarının yapılacağı yaşam alanı inşa edeceğiz. Burada hayvanların bakımı yapıldıktan sonra insanların sahiplendirilmesi teşvik edilecek.

"Hizmeti adil bir şekilde dağıtacağız"

"Kırsal kesimleri ihmal etmeye hakkımız yok" diyen Biran Yasa, "Adapazarı'nda hangi bölge neyi hak ediyorsa onun gereğini yapacağız. Adapazarı'mızdaki kırsal kesimleri ihmal etmeye hakkımız yok. Adil belediyecilik anlayışıyla, Adapazarı'nı bütün Türkiye'nin örnek aldığı belediye haline getireceğiz" dedi.

Gazeteci Candan'a başsağlığı diledi

Konuşmasının ardından kısa bir süre önce annesini kaybeden LC Haber İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Candan'a başsağlığı dileyen YRP Adapazarı Belediye Başkan Adayı Biran Yasa, " Sakarya'mızın usta kalemlerinden Levent Candan'a başsağlığı diliyorum. Kıymetli annesinin mekanı cennet olsun inşallah" şeklinde konuştu.

Başkan Adayının taziyesini kabul eden Gazeteci Candan ise, gün sonunda hatıra fotoğrafı çektirerek ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Adapazarı Belediye Başkan Adayı Biran Yasa kimdir?

23.06.1975 yılında Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde doğdu. ilk, Orta ve Lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1997 yılında Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü'nden ön lisans eğitimini, 2001 yılında Anadolu Üniversitesi işletme Fakültesi Muhasebe Finansman bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2002 yılında Serbest Muhasebecilik Ruhsatını, Ağustos 2003'te ise Muhasebeci Mali Müşavirlik ruhsatını alarak 2023 yılına kadar Serbest
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak faaliyette bulundu. 2001-2004 yılları arasında
AK Parti Adapazarı ilçe Gençlik Başkan yardımcısı olarak görev aldı. 2013-2016 Yıllarında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Denetleme Kurulu, 2016-2019 yılları arasında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu'nda görev aldı. Şu anda Yeminli Mali Müşavir olarak serbest meslek faaliyetini yürütmektedir. Erbakan_ Vakfı Sakarya Temsilciliği Kuruluşunda ve Yönetiminde yer aldı. Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Teşkilatı Kurucuları arasında yer almakla birlikte, yapılan olağan kongrede il Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 2020 yılında 1 yıl süre Adapazarı ilçe Başkanlığı görevini ifa etti. Adapazarı ilçe Başkanlığı sonrası | Teşkilat Başkanı olarak görevlendirildi. 2022 yılı Haziran ayında gerçekleştirilen Olağan il Kongresinde Yönetim Kuruluna seçildi. il Başkanının tensipleri ile Teşkilat Başkanı olarak il Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Yeniden Refah Partisinin Sakarya 3. Sıra milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni