Genel
Giriş Tarihi : 25-12-2022 21:12   Güncelleme : 25-12-2022 21:12

Cengiz Bayar; “Müteahhitlik daha disiplinli meslek haline gelecek”

Büyük Birlik Partisi (BBP)Sakarya il Başkanı ve İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Bayar Ankara’da Birlik Merkezinde gerçekleşen Kamu Yararı Konfederasyonlar toplantısına katıldı

Cengiz Bayar; “Müteahhitlik daha disiplinli meslek haline gelecek”

Büyük Birlik Partisi (BBP)Sakarya il Başkanı ve İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Bayar Ankara’da Birlik Merkezinde gerçekleşen Kamu Yararı Konfederasyonlar toplantısına katıldı. Bayar,müteahhitlik mesleğinin daha disiplinli bir meslek haline geleceğini söyledi.

Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu(İMKON) Yönetim kurulu Üyesi ve Büyük Birlik Partisi Sakarya il Başkanı Cengiz Bayar, Ankara’da Birlik Merkezinde Yapılan Kamu Yararı Konfederasyonlar toplantısına iştirak etti.

Bayar; Farklı bir yapılanma olacak

Cengiz Bayar, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı İMKON Genel Başkan Yardımcısı Murat Bayrak ve Sakarya Müteahhitler Birliği Başkan yardımcısı Ali Çelik’le,Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Alkan’la birlikte katıldığı toplantının ardından açıklamada bulundu.  Bayar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle Açılışımızı onurlandıran Genel Başkanımız Mustafa Destici’ye Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kuruma, milletvekilleri ne,TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’na Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Barana İmkon Genel Başkanı Tahir Tellioğlu’na ve tüm protokol üyelerine teşekkür ediyorum. Toplantıda Yıllardır yapılan Mücadelenin Sonucunda İMKON, 2023 yılında Kamu Yararı Konfederasyonlar statüsüne geçecek. İlimizde de farklı bir yapılanma olacak. Bu yapılanma neticesinde,  müteahhitlik mesleği daha disiplinli bir meslek haline gelecek. Yıllardan beri şikayet konusu olan müteahhit ile Arsa sahibi, müteahhitle Daire Satın Alanlar arasındaki uyuşmazlıklar minimize edilecek ve bu konuda birliğimiz yetkili kılınacak dedi.

Desteci; En kısa zamanda olumlu sonuçlar alınacak

Cengiz Bayar, toplantı ardından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desteci’nin de iştirak ettiği ATO Congresium'da düzenlenen "İmkon Yapı ve İnovasyon Zirve Programı"na katıldı. Mustafa Desteci zirve programında yaptığı konuşmasında, Fiyat artışlarının denetlenmesi konusunda güçlü adımlar atıldığını, en kısa zamanda olumlu sonuçlar alınacağını söyledi. Desteci; "En sıkıntı çekilen alanlardan birisi de finans. Bu konuda da ocak ayından itibaren devlet bankalarımız başta olmak üzere diğer bankalarla birlikte finans konusunda yeni adımlar atılacak diye konuşan Destici konuşmasına İnşaat müteahhitlerimize de Alt yapısı tamamlanmış yeni alanlar açılacak böylece vatandaşlarımızın uygun ev sahibi olması sağlanacaktır. Kamu Müteahhitleri için de bir takım düzenlemeler yapılacak onlarında bir nebze de olsa rahatlamaları sağlanacaktır dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesildi ve topluca stantlar ziyaret edildi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni