Genel
Giriş Tarihi : 17-09-2023 17:23

Çetin Vuraloğlu, 12. Türk Devlet Toplantısı’na diplomat olarak katıldı

Kırgızistan Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Türkiye Ticaret Müşaviri Vekili olarak atanan Çetin Vuraloğlu, 12. Türk Devlet Toplantısı 8 ülkenin ekonomi ve Ticaret Bakanlarının katılımı ile İstanbul Hilton Bomonti’ de gerçekleşen 12. Türk Devlet Toplantısına katıldı

Çetin Vuraloğlu, 12. Türk Devlet Toplantısı’na diplomat olarak katıldı

Çetin Vuraloğlu, Kırgızistan Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Türkiye Ticaret Müşaviri Vekili olarak atandı. Yeni görevi ile diplomat olan Vuraloğlu ilk toplantısına da katıldı. İstanbul’ da gerçekleşen 12. Türk Devlet Toplantısı’na Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniiar Amangeldiev, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, ve Kırgızistan Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Bakanlığının Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Yatırım Müşavirliği Başkan Vekili Çetin Vuraloğlu ile toplamda 8 ülkenin ekonomi ve Ticaret Bakanları katıldı.

Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniiar Amangeldiev bu iş forumlarının ülkeler arası ticaretin artırılması noktasında çok önemli oldu. Yeni ortak projeler hayata geçirmek için önemli bir fırsat yakaladık. Bu anlamda Macaristan Dış İşler ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile anlaşmaya vardık” dedi.

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni