Siyaset
Giriş Tarihi : 05-02-2024 15:45

Daşdemir: Sakarya’mızın sorunları büyüyor

Anadolu Birliği Partisi Sakarya İl Başkanı Sinan Daşdemir Sakarya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Daşdemir: Sakarya’mızın sorunları büyüyor

. “Metropol kent olma noktasında hızla gelişen Sakarya’mızın sorunları da aynı ölçüde büyümektedir” diyen İl Başkanı Daşdemir açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Doğduğumuz yer değil, doyduğumuz yerdir memleketimizdir”

"Farklı yerlerden farklı kültürlerden gelmiş olarak, biz doğduğumuz yer olarak değil doyduğumuz yerin memleketimiz olduğu inancı ve kanaati ile yerli boyutunda hep Sakarya’nın değerlerinin yanında olmaya çalıştık olmaya çalışıyoruz.

“Sakarya’mızın sorunları büyüyor”

Metropol kent olma noktasında hızla gelişen Sakarya’mızın sorunları da aynı ölçüde büyümektedir. Sosyal sorumluluk projeleri ve yeraltı, yer üstü problemleri yer yer devam etmekte. Bununla ilgili her adımı rapor haline getirip ilgili kurumlarımızla paylaştığımızın bilinmesi gerekmektedir. Güzel olanı sahiplenme ama olumsuz olanı eleştirme noktasındayız. Kozmopolit kent gerçekliğimiz biliniyor bununla ilgili gelişen bu kardeşlik bağları içinde söz sahibi olup o bağların güçlenmesine büyük önem veren bir hareketiz. Sahiplenen emek veren ve bunu çabaları ile güçlü bir hale getiren icraatı destekliyoruz.

“Pozitif büyümeyi hedefleri arasına koymak yeterli değil”

Dinleyen ve kendini dinleyebilir bir hale getiren yerel iktidar benimsenen bir yerde olur. Bunun için sivil toplumu güçlü yapılar ile eleştirel bakış acısına önem veren bir kent gerçeği büyük önem kazanmaktadır. Pozitif büyümeyi hedefleri arasına koymak yeterli değildir. Bütün kurumların ortak özelliği Sakarya’nın hak ettiği yere ve konuma ulaşma hedefi olmalıdır. Biz bunu halk potansiyeli ile güçlü şekilde anlattığımız kanısındayız.”

 

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni