Siyaset
Giriş Tarihi : 11-02-2024 16:33

Daşdemir: Takım tutar gibi parti tutuyoruz

Anadolu Birlik Partisi Sakarya İl Başkanı Sinan Daşdemir, 54 WEB TV’de Gazeteci Levent Candan’ın konuğu oldu. Gündeme dair ve önümüzdeki 31 Mart 2024 Yerel Seçimleriyle alakalı konuşan Daşdemir, “Takım tutar gibi parti tutuyoruz” dedi.

Daşdemir: Takım tutar gibi parti tutuyoruz

Gazeteci Levent Candan’ın “Siyasi hayata nasıl atıldın?” sorusunu yanıtlayan Daşdemir; “3 yıldır Anadolu Birlik Partisi Sakarya İl Başkanlığı görevini yerine getirmekteyim. Siyasete atılmamın sebeplerinde her zaman sokaktan gelen bir talep var. Ben de sokağı çok iyi bilirim. Vatandaşlar herhangi bir devlet kurumuna girmek ya da yetkiliyle görüşmek istediğimiz zaman araya birilerinin girmesi gerekiyor. Maalesef ki halk yetkililerle direkt olarak görüşemiyor. Ben de halkın yani sokağın sesinin üst mertebelere taşıyabilmesi için siyasete atıldım. Böyle bir başlangıç yaptım ve mutluyum. En azından bir nebze de olsa insanların sesi oluyorum.

“Takım tutar gibi parti tutuyoruz”

İlk il başkanı olduğumda siyaset nasıl olur diye öğreneyim derken, devletimizin üst kurumlarından biriyle muhatap olmam gerekti. Görüşme öncesi randevu almak için aradığımda kendimi İl Başkanı Sinan Daşdemir olarak değil de sıradan bir halk olarak tanıttım. Özel kalem müdürü görüşemeyeceğimi belirtince telefonu kapatıp Sinan Daşdemir olarak aradım. Tabii kendimi İl Başkanı olarak tanıttığım zaman “tabii ki başkanım, kaç kişi geleceksiniz” dediler. Buradaki sıkıntı illa üst mevkiye irtibata geçmek için başkan mı olmak gerekiyor? Aslında suç bizde. Takım tutar gibi parti tutuyoruz. Bizim oylarımızla bu insanların koltuklarına oturduğunu unutuyoruz. Bizi seçimden sonra 4 yıl 10 ay uyutuyorlar. Seçime son 2 ay kala yine şımartıyorlar. O 2 ay içerisinde de zaten ne yapacağımızı şaşırıyoruz.

“Partilerin seçtiği değil, halkım seçtiği adam olmalıyız”

Ben hiçbir zaman bunun taraftarı olmadım. Sen X partisi olarak ilçeye bir aday çıkartıyorsan o çıkardığın adayı sen değil, halkın seçmeli. Referandum yapılır gibi halka da aday seçimi yapılmalı. Partilerin seçtiği değil, halkım seçtiği adam olmalıyız. Mesela büyükşehir adaylığında anketlerde son 15 güne kadar Yusuf Alemdar ismi yoktu. Bütün yayın organlarında son dakika olarak aday Ekrem Yüce olarak çıkmıştı. Ama aday tanıtımı olacağı gece Yusuf Alemdar ortaya çıktı. Ekrem Yüce başkan olarak seçildikten sonra ne oldu da yarım sonra Yusuf Alemdar aday gösterildi? Madem Yusuf Alemdar olacaktı da Ekrem Yüce neden açıklandı?

Candan: AK Parti’nin adaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz, sizce kazanacak mı?

Daşdemir; Bence ilçelerde AK Parti tekrar kazanacak. Ancak eski oy potansiyelini tekrar kazanabilir mi bilmiyorum. Yusuf Alemdar’ın Serdivan’da başarılı olmasına rağmen, 3 dönem kuralına rağmen neden Büyükşehir’e getirildi? Bunları incelemek lazım. 16 ilçeyi 1 ilçeye kurban ettiler. Bütün imkanlar, yatırımlar Serdivan’a yapıldı. Serdivan’da 3 tane AVM yan yana. Resmen il oraya taşındı. Serdivan için 3 AVM çok fazla. Güzel Çark Caddemiz var, oradaki esnafımızı kimse düşünmüyor. Adapazarı’nda olan esnafımızın hali ne olacak?

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni