Genel
Giriş Tarihi : 10-08-2023 18:46

Devrik Nijer Başbakanı Mahamadou Sakarya’da Mehteran ile karşılanmıştı

Darbe mâduru kardeş ülke Nijer Başbakanı Ouhoumoudou Mahamadou ve beraberindeki heyet geçtiğimiz yıl Sakarya’da S.B.B.B eski Mehter Başı Sakaryalı sanatçı Akif Yener yönetimindeki Mehteran Takımı ile karşılanmış ve Bu tarihi müzikal gösteriden çok etkilenmişti.

Devrik Nijer Başbakanı Mahamadou Sakarya’da Mehteran ile karşılanmıştı

Gösteri sonrası Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Ekrem Yüce,Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, basın mensupları ve çok sayıda resmi erkanın katılımı ile Başkanlık makamına geçilmiş ve karşılıklı basın açıklamaları yapılmıştı.

Devrik Nijer Başbakanı Ouhoumoudou Mahamadou, Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce nin makamında ağırlayarak kentin yeşili, doğası ve kültürünü anlattığı Mahamadou, “Anladık ki dünyada bir cennet varsa orası da Sakarya’dır. Doğallığı ve güzelliği korunmuş, bu şehirde her şey var” ifadeleriyle Sakarya ya olan hayranlığını ve ilgisini paylaşmıştı yaklaşık 1,5 yıl evvel.

Nijer'deki darbe, Dünya gündeminde.

Nijer'de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahman (Ömer) Tchiani, 28 Temmuz'da Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlenmiş ve geçiş hükümetinin başına geçmişti.

Tüm dünya nefesini tutmuş ,Nijer’deki darbenin savaşa dönüşerek Afrika kıtasına yayılması ve Rusya federasyonu destekleri ile savaşın batı ülkelerine sıçraması endişesi de mevcut. Başta Türkiye olmak üzere bir çok Nato ve Afrika ülkesinin demokrasi yanlısı açıklama yapmasına rağmen darbeciler hala ülkenin yönetimine el koymaya devam ediyor.

Kısa bir süre önce Sakarya’da ağırlanan ve Sakarya ya hayranlığını özellikle dile getiren Nijer Başbakanı Ouhoumoudou Mahamadou nun, darbecilerin el çektirildiği ve demokrasinin kazandığı bir zamanda yine kendisi ve heyetini Sakarya’da ağırlamak dileklerimizle tüm Nijer halkına sükunet ve sabır diliyoruz.

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni