Emek
Giriş Tarihi : 03-02-2023 10:52

FORD çalışanlarında PROMOSYON TEPKİSİ

Son günlerde adeta bir kazan gibi kaynayan ve pek çok olumsuzluğun meydana geldiği Gölcük’teki FORD fabrikasında şimdi de çalışanlar arasında alınacak olan PROMOSYON huzursuzluğu var

FORD çalışanlarında PROMOSYON TEPKİSİ

Çok düşük para veriliyor

FORD Fabrikasında çalışan işçilere KOÇ Holding’e ait olan Yapı Kredi Bankası’ndan yıllık 500 TL’ye yakın promosyon veriliyor. Bu para işçilere banka tarafından PARA PUAN şeklinde verildiği ama aynı bankanın BOSCH Fabrikası çalışanlarına yıllık 2 Bin 250.- TL vermesi çalışanlar arasında büyük bir huzursuzluğa ve tepkiye neden oluyor.

 

Aynı banka aynı sendika ama

Hemen hemen her olayda mağdur edilen FORD çalışanları kendilerine verilen komik promosyon paralarına isyan ediyorlar. FORD işçisi aynı bankanın, aynı sendikaya bağlı BOSCH çalışanlarına 2021 Ocak sonu 2.250, 2022 Ocak sonu 2.250 ve 2023 Ocak sonu 2.250 olmak üzere toplam 6.750.- TL verdiğini ama kendilerine 500.- TL’ye yakın yıllık promosyon almaları nedeniyle toplantılarda sürekli bunları dile getiriyorlar.

FORD çalışanlarına verilecek promosyon rakamının bu ay sonunda belli olacağı öğrenildi.

 

TOFAŞ işçisi de tepkili

FORD’ta yaşanan promosyon tepkisinin bir benzeri Bursa TOFAŞ’ta yaşanıyor. Koç Grubuna bağlı olan Bursa’daki TOFAŞ Fabrikası’nda da işçilere sadece 470 TL para puan olarak yıllık promosyon ödemesi ama aynı sendikaya bağlı olmalarına rağmen grubun bankası Yapı Kredi’nin BOSCH işçilerine yıllık 2 Bin 250 TL vermesi burada da tepkilere neden oluyor.

Şimdi gözler üretim rekoru kıran ve kar üstüne kar yapan FORD ve TOFAŞ otomobil fabrikalarında çalışan işçilere verilecek olan promosyon paralarına çevrildi.

Gölcük’teki FORD Fabrikasında da Bursa’daki TOFAŞ Fabrikası’nda da Türk Metal Sendikası yetkili.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni