Genel
Giriş Tarihi : 31-05-2023 11:40

Gezi Mola Turizm ile Ege’nin Saklı Köylerini gezdiler

Gezi deyince akla gelen isimlerden olan Ayşen Duran işletmeciliğindeki Gezi Mola Turizm (Seyir Rota Travel) gönülde iz bırakan gezilerini sürdürüyor.

Gezi Mola Turizm ile Ege’nin Saklı Köylerini gezdiler

Hafta sonu ve hafta içi günü birlik, 3 gece 4 günlük, 4 gece 5 günlük hafta içi turları başta olmak üzere zaman zamanda yurt dışı turlarına ağırlık veren Gezi Mola Turizm (Seyir Rota Travel); turlarını artırarak sürdürmeye devam ediyor.

Seyahat için Gezi Mola Turizm seçenler tura Bursa-Balıkesir-güzergâhında hareket ile başlıyor. güzergâhını takiben Bornova ilçesine bağlı ormanların içinde ki Çiçekli köyünde kahvaltı ardından rengarenk taş evleri hayat dolu sokaklara sahip olan  Alaçatı’nın tadını çıkarıyor. Çeşme de bulunan tek Türkmen köyü olan ve Türkiye’ de Slow food (Yavaş gıda ) hareketine katılan Germiyan köyünü geziyoruz . Misafirler ilk gün ki gezisini içinde tiyatrosu 76 yıllık bir kütüphanesi olan Bademler köyü ile sonlandırıyor.

FOÇA-URLA-ÇEŞME

Misafirler, kahvaltının ardından Foça’ya hareket ile Heredot’un ünlü sözü : “Onlar kentlerini bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü ve en güzel ikliminde kurdular” sözleri ile eşsiz güzellikler diyarı şirin Ege kasabasını keşfe çıkıyor.  Küçük balıkçı kayıkları, Arnavut taş kaldırımı sokaklar, tarihi Rum Evleri, bu güzellikler arasında Foça sokakları turumuzu tamamladıktan sonra Urla’ya geçiyoruz. Misafirler, Urla sanat sokağı ve Malpaca pazarını gezisi ardından, Kuşadası’ndaki otelde dinlenmeye çekiliyor.

SIĞACIK-ŞİRİNCE

Misafirler gezilerinin son gününde ise tura Rum köyü olan, eski adı ile “Çirkince” ve günümüzdeki adı ile Şirince’yle başlıyor. Birbirinden güzel evleri, sokakları ve insanlarıyla Şirince’yi önce rehberimiz eşliğinde, sonrada bol bol fotoğraf çeken misafirler, karadut suyu ve diğer yöresel ürünlerden alışveriş yaparak tura ayrı bir renk katıyor. Misafirler kendileri için ayrılan serbest zamanımızın ardından, Rotası Seferihisar ilçesine bağlı, daracık sokakları ve kendine özgün mimarisi,1522 de Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle yapılan kalesi, masmavi denizi, yerli üretici pazarı  ile meşhur SığacıkK oluyor. Misafirler, burada verilen serbest zamanda güzel manzaralar eşliğinde fotoğraflarımızı çekip, geri dönüş yolculuğumuza geçiyor.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni