Genel
Giriş Tarihi : 05-03-2023 15:16

Kaymakam Candan’dan Yeşilay Haftası’nda ziyaret

1-7 Mart ülkemizde Yeşilay Haftası olarak bilinmektedir. Bu nedenle Serdivan Kaymakamı Ali Candan, ilçe kurum müdürleriyle birlikte Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ni ziyaret etti.

 Kaymakam Candan’dan Yeşilay Haftası’nda ziyaret

1-7 Mart Yeşilay Haftası vesilesiyle Serdivan Kaymakamı Ali Candan, Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, Serdivan İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı, Sakarya Emniyet Müdürlüğü TUBİM Birim Amiri Ayhan Şahinoğlu, Serdivan İlçe Jandarma Komutanı Nuri Çiftçi, Serdivan İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul, Sakarya Üniversitesi Rektörlük Sekreter Yardımcısı Çetin Alpaslan ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi SKS Daire Başkanlığı’ndan Dr. Öğr. Gör. Burçak Başak Yiğit, Doç. Dr. Asena Boztaş ve kamu kurumlarımızın uzmanlarının yer aldığı toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda deprem bölgesinde yapılan çalışmalarla, Serdivan’da yürütülen faaliyetler ele alınarak yapılacak çalışmaların entegrasyonu ve kurumların destek noktaları istişare edildi.

Toplantıda konuşan Yeşilay Sakarya Şube Başkanı Arzu Çakır; ‘Ülkemizde meydana gelen deprem sonrası kamu kurumları ve birçok STK çalışma yürütüyor. Yeşilay tarafından hem bölgede hem şehrimizde depremzedelere yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1-7 Mart Yeşilay Haftası’nda kutlama programlarımızı iptal ederek depremzedelere yönelik 444 98 01 Psikososyal Destek Hattı üzerinden hizmetlerimizi, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarımızla sürdürüyoruz. Aynı zamanda depremin ilk günlerinden itibaren depolarımızdaki tekstil ürünlerimizin tamamını deprem bölgesine göndererek, Genç Yeşilay ekibiyle Serdivan Spor Salonu’nda yardım toplanma ve gönderme çalışmalarına devam ettirdik. Bunun yanı sıra depremden etkilenen ailelerin yurtlara yerleştirilmesiyle birlikte psikoloji, sosyoloji, sosyal hizmet ve ilgili bölümlerdeki öğrencilerinden oluşan Genç Yeşilay’cılarla depremzede ailelerin çocuklarına yurtta oluşturulan çocuk odasında çeşitli oyunlar, yapboz ve boyama kitabı gibi ürünlerimizle streslerini azaltmak, ortama uyum sağlamaları ve güzel anılar oluşturmak için her gün yanlarında olmaya devam ediyoruz.’ dedi.

Bedensel bütünlüğün yanında ruhsal bütünlüğün de önemine dikkat çekilen toplantıda, psikososyal desteğinin önemi ve kurumların birbiriyle olan ilişkisinin artırılarak daha fazla nasıl destek olunabileceğinin yollarının Serdivan Kaymakamı Ali Candan’a sunulan toplantı, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin 444 98 01 psikososyal destek hattına depremzedelerin yönlendirilmesi kararıyla sona erdi.

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni