Genel
Giriş Tarihi : 03-10-2023 17:37

KOSGEB ile hedef büyüttü

Sakarya'da metal şekillendirme işiyle uğraşan kadın girişimci Cansu İcik, KOSGEB desteğiyle ürünlerini elli ülkeye ihraç etmeye başladı. Çalışıp üretiyor. Yurt dışına ihraç ediyor. KOSGEB'den aldığı destekle hedeflerini büyütüyor.

KOSGEB ile hedef büyüttü

Sakarya'nın Erenler ilçesinde on üç yıldır imalat sektöründe çalışan Cansu İcik metal şekillendirme işleriyle uğraşıyor. Cansu İcik ürünlerini, Yurt dışına pazarlamaya da başladı. Sakaryalı girişimci kadın yıllık ihracatını dört yüz elli bin dolara çıkarmayı hedefliyor. Girişimci iş kadını, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde okuyan Makine mühendisleriyle birlikte çalışıyor.

Girişimci kadın Cansu İcik, "Sakarya’da metal şekillendirme imalat sektöründe iştigal ediyoruz. Yaklaşık 33 yıllık bir firmanın ikinci nesliyim ve 13 yıldır bu işi yapıyorum. KOSGEB projelerine bizde katıldık ve bizim projemiz uygun bulunarak KOSGEB desteğiyle bilgisayar sistemli lazer kesim makinesini aldık. Aldığımız bu KOSGEB destekli makine sayesinde işlerimize daha çok hızlandırdık ve birçok sektöre de üretim yapmaya başladık.

Bu program sayesinde aldığımız makine ile savunma sanayi başta olmak üzere iletişim, elektronik, soğutma sistemleri İHA ve SİHA’lara varan yelpaze de ürünler üretiyoruz. KOSGEB sayesinde aldığımız bu lazer kesim makinesi sayesinde üretilen ürünler Avrupa birliği ülkeler olmak üzere Türkiye Cumhuriyetleri, Arap ülkelerine ve 50 ülkeye ihracat oluyor." diye söyledi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi makine mühendisliği son sınıf öğrencisi, Aziz Yılmaz "Ben hem üniversitede okuyorum hem de burada çalışıyorum. Burada okulda öğrendiğimiz teorik bilgileri uygulamaya döküyoruz. KOSGEB destekli alınan lazerli makine sayesinde hem bilgimizi geliştiriyoruz hem de işlerimiz daha kaliteli ve daha hızlı bir şekilde üretim yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünleri iç piyasaya ve dış piyasaya veriliyor. Burada lazer makinesini kullanmayı çizimlerimizi program yapmayı falan burada güzel bir şekilde öğrendik ve kendimizi daha çok geliştirdik. “diye konuştu.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi makine mühendisliği son sınıf öğrencisi Abdullah Baltürk, "Ben hem staj yapıyorum ve aynı zamanda da çalışıyorum. Okulda öğrendiğim pratik bilgilerimi burada perçinleştirmeye çalışıyorum, burada çeşitli makineler var onları tanıyorum, burada çok şey öğreniyoruz buda bizim için çok faydalı oluyor. Hem okuyorum hem de çalışıyorum bu da benim bilgimi ve tecrübemi daha çok arttırıyor. "dedi.

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni