Genel
Giriş Tarihi : 01-11-2022 15:15   Güncelleme : 01-11-2022 15:15

LC Haber Ajansından Rektör Hamza Al’a ziyaret

LC Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Levent Candan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof

LC Haber Ajansından Rektör Hamza Al’a ziyaret

LC Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Levent Candan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ı makamında ziyaret etti. Candan, ziyaret anısına Rektör Al’a Teşekkür Beratı takdim etti.  

SAÜ Rektörü Prof.Dr. Hamza Al’a ziyaretler sürüyor. LC Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Levent Candan Ajans çalışanlarıyla birlikte bir süre önce Rektörlük görevine atanan Hamza Al’ı makamında ziyaret etti. Yeni görevinde Rektör Al’a başarılar dileyerek hayırlı olsun temennisinde bulunan Candan, ziyaretin anısına Teşekkür Beratı takdim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Rektör Hamza Al, Levent Candan’a teşekkür etti. Üniversite olarak Sakarya ve ülkemizin her alanında yapılacak hizmetlerde ihtiyaç anında desteklerini verdiklerini belirterek; “İstiyoruz ki SAÜ’nün Sanayi, Teknoloji ve toplumsal sorunların çözümü noktasında daha çok katkı yapsın dedi.

Yerli otomobil Togg’un Gemlik Kampüsü açılışına iştirak ettiklerini belirten Rektör Al; “Yıl bitmeden robotlu seri üretime geçilecek olan fabrika 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. 2023 üretim hedefi ise 17-18 bin araç. Biz yönetime geldiğimiz ilk yıl TOGG’un CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ı mezuniyetimize davet ettik. Karakaş’ı bu yoğunluğu içerisinde davetimizde gören misafirlerimiz şaşkınlıklarını gizlemedi ve nasıl Karakaş’ı getirdiğimizi sordular. TOBB Başkanım. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve SATSO Başkanımız Akgün Altuğ devreye girdi. Bizimle özel olarak ilgilendiler. TOBB ve SATSO’ya teşekkür ediyorum. TOGG’un 29 Ekim’de açılış töreni oldu. Biz de davetli olarak katıldık. O tarihi ana bizde şahitlik ettik. O bizim sadece ürettiğimiz bir araç değil milli gururumuz ve milli değerimiz. Diğer alanlardaki başarılarımız, havacılık ve silah sanayisindeki başarılarımızın yanında birde bu başarımızla yollarda teste çıktık. Orada bulunmayı büyük  mutluluk duydum. Sakarya  Üniversitesi’nin öncelikleriyle Ülkemizin öncelikleri aynı doğrultuda. Yakında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı Sakarya Üniversitemize davet ettik. İstiyoruz ki SAÜ’nün Sanayi, Teknoloji ve toplumsal sorunların çözümü noktasında daha çok katkı yapsın.  SAİTEM ekibimiz 7 yıl içinde 5 güneş enerjili ve 3 hidrojen enerjili araç olmak üzere 8 araç geliştirdi. Bunun yanı sıra güzel çalışmalar var. Bu çalışmalardan bir tanesi ise pil” diye konuştu.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni