Genel
Giriş Tarihi : 04-07-2022 17:48   Güncelleme : 04-07-2022 17:48

N&Ç Yaprak Sarması lezzetin yeni durağı olacak

Özellikle gün buluşmalarında evinde hazırladığı yaprak sarmalarının çok beğenilmesi üzerine yakın çevresi için de üretime başlayan Nuray Çolak Çelikel, işini büyütme kararı alarak el lezzetlerini tüm İstanbullularla buluşturacak

N&Ç Yaprak Sarması lezzetin yeni durağı olacak

Özellikle gün buluşmalarında evinde hazırladığı yaprak sarmalarının çok beğenilmesi üzerine yakın çevresi için de üretime başlayan Nuray Çolak Çelikel, işini büyütme kararı alarak el lezzetlerini tüm İstanbullularla buluşturacak.

Nuray Çolak Çelikel, ev hanımlığından iş kadınlığına geçen kadın girişimcilerden biri oldu. Mutfakta kendi ailesi için hazırladığı lezzetler komşuları tarafından çok beğenilmesi üzerine siparişlerin çoğalması Çelikel için yeni bir ufkun da doğmasına vesile oldu.

Evde tek başına hazırladığı bu lezzetleri daha çok kişiye ulaştırmak için şirketleşme kararı alan Nuray Çolak Çelikel, ‘N&Ç Yaprak Sarması’ adı altında kendi işletmesini kurdu. Markanın patentini ve kuruluş izinlerini alan Çelikel, İstanbul Beylikdüzü’nde açılacak ilk şubenin de hazırlıklarına başladı.

‘Ailem için hangi titizlik ve lezzetle hazırlıyorsam N&Ç Yaprak sarmasında da aynı kalite ve lezzet olacak’ diyen Çolak Çelikel, ev hanımlığından şirketleşmeye geçişini şöyle anlattı: Yaprak sarması emek isteyen, içi ile pişirmesi ve baharatları ile titizlik isteyen bir yemek. Her yemekte olduğu gibi işini severek yapmak çok önemli. Ben kendi ailem için yaptığım sarmaları misafirlerim gelince onlara da ikram ettim. Çok beğendiler ve önce kendileri için de hazırlamamı istediler. Onlar da kendi misafirlerine ikram edince daha geniş kitleden sipariş almaya başladım. Ancak bunu ev ortamında tek başına yetiştirme şansım yoktu. Bu nedenle maharetli, eli lezzetli kadınların içerisinde yer alacağı N&Ç Yaprak Sarması’nı kurdum. Burada ilk hedefim yaprak sarmasının gerçek lezzetini ve anne yemeklerini özleyenlere sunarken aynı zamanda 15-20 kadınımıza da istihdam sağlamak. Böylece aslında hem müşterilerimize leziz yemekler sunacağım hem de kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerine katkıda bulunmuş olacağım.”

Yaprak sarmasının yörelere göre farklı özellikleri bulunduğunu hatırlatan Çolak Çelikel, N&Ç Yaprak Sarması çatısı altında tüm yöresel yaprak sarması çeşitlerinin bulunacağını kaydetti. Çelikel, gelecek hedefinin ise KOSGEB desteği ile şubeleşerek bu lezzeti İstanbul’un her yerine ulaştırmak ve daha çok kadına istihdam sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi.

Email:ncyapraksarma@gmail.com

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni