Emek
Giriş Tarihi : 12-02-2021 23:43   Güncelleme : 12-02-2021 23:43

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE SÖZLEŞME SEVİNCİ

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Hak İş konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası Arasında 6 ay dan beri süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bu gün sözleşmenin imzalanması ile sonuca ulaştı

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE SÖZLEŞME SEVİNCİ

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Hak İş konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası Arasında 6 ay dan beri süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bu gün sözleşmenin imzalanması ile sonuca ulaştı.

Sosyal Gelişim Merkezi konferans salonunda düzenlenen İmza Töreninde Taşeron firmalardan Büyükşehir şirketlinde kadroya geçen Büyükşehir Belediyesi SASKİ ve SASAY Personel AŞ. Çalışanı 2300 kişinin maaşlarına %35 – 40 Zam yapıldığını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce: İşçilerin sözleşmeden doğan birikmiş alacaklarının maaşla birlikte ödeneceğini bildirdi.

Toplu iş sözleşmesi ile çalışanların ücret dışında ikramiye ve sosyal haklarında da iyileştirmeler yapıldığını açıkladı.

Törende konuşan Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Aslan “Sakarya yı çok seviyoruz. Sakarya bizim için stratejik önemi yüksek olan bir şehir. Bu şehrin geleceğinde önemli inisiyatifleri olan Sakarya nın her köşesinde hizmet yapan emekçi arkadaşlarımızın bu mutlu gününde yanlarında olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Burada olmak bizim için önemli bir durumdur. Uzun yıllardır taşeron şirketlerinde çalışmış olan arkadaşlarımızın kadroya geçmeleri için büyük mücadeleler verdik. Bu mücadeleler sonucunda 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye de yeni bir dönem başladı. Bu düzenleme çalışma hayatımızda büyük bir reformdur. Bugün Sakarya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde 2300 arkadaşımız Belediye çalışanı olarak görev yapıyor. Bu toplu iş sözleşmesi Yüksek Hakem Kurulu sözleşmelerine göre çok iyi düzenlemeler getiriyor. Hayırlı olsun.” Şeklinde konuştu.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni