Kültür
Giriş Tarihi : 08-01-2020 17:07   Güncelleme : 08-01-2020 17:07

SAKARYA MİNA ÖZDOĞANCI ANA OKULU SAĞLIKLI STEM PROJESİ SUNUM UYGULAMASI SERDİVAN AVM ‘de yapıldı

SAKARYA MİNA ÖZDOĞANCI ANA OKULU SAĞLIKLI STEM PROJESİ SUNUM UYGULAMASI SERDİVAN AVM ‘de yapıldı

STEM eğitimi, öğrenci ve öğretmenlerin ilgi ve hayat deneyimleri sonucu şekillenmektedir ve merkezde bulunan disipline ait özel bilgi ve becerilerin en az bir diğer disiplin ile bütünleştirilerek öğretilmesi olarak tanımlanmaktadır

Okulun internet sitesinde proje hakkında :

“Okulun 2023 vizyonu ışığında, 21. yüzyıl becerilerini kazandırma yolunda, yenilikçi öğretim yöntem ve stratejilerini kullanrak öğrencilerini yetiştirmeye devam ediyor. Projemiz "Sağlıklı Stem" öğrencilerimizin sağlıklı beslenmeyi yaparak ve yaşayarak öğrenmesi, öğrendiklerini farklı kişilerle paylaşması, beslenmede rol alan meslekleri öğrenmesi ve sağlıklı beslenmeyi kendisine yaşam becerisi edinmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Farklı disiplinlerin bir arada çalışıldığı STEM eğitim yöntemi ile çocuklarımız projeyi gerçekleştiriyor.”  Denilerek proje açıklanıyor.

STEM NEDİR?

STEM eğitimi, öğrenci ve öğretmenlerin ilgi ve hayat deneyimleri sonucu şekillenmektedir ve merkezde bulunan disipline ait özel bilgi ve becerilerin en az bir diğer disiplin ile bütünleştirilerek öğretilmesi olarak tanımlanmaktadır.

STEM eğitimi; ekonomik anlamda ilerleme ve liderlik için insan gücü ihtiyacını karşılamayı ve güçlendirmeyi hedefler ve ayrıca toplumsal barış ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamada bir araç olarak da kullanılabileceği savunulmaktadır.

21. Yüzyıl için Öğrenme Raporunda üç anahtar alanda dokuz farklı öğrenme becerisine yer verilmiştir. Bu üç anahtar alan;

  1. Bilgi ve İletişim Becerileri
  2.  Düşünme ve Problem Çözme Becerileri
  3.  Kişilerarası İletişim ve İşbirlik Becerileri
Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni