Emek
Giriş Tarihi : 03-06-2023 00:35   Güncelleme : 03-06-2023 13:27

SAÜ ve SUBÜ de sözleşme heyecanı

Koop İş sendikası ile Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Çalışan 650 İşçiyi kapsayan 2023 – 2024 yıllarını içeren 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli, 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 2/haziran / 2023 bu gün Sakarya Üniversitesi Kongre merkezinde imzalandı.

SAÜ ve SUBÜ de sözleşme heyecanı

Törene SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al. Koop İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Türk İş  Bölge Temsilcisi Cemal Yaman ve kalabalık bir işçi topluluğu katıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “Türk-İş ülkemiz için kalkınmadan, verimden ve emekten yana bir kurum. Üniversitemiz tarafından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’a, Toplumsal Barışa yaptığı katkılardan dolayı Sosyal Bilimler alanında fahri doktora unvanı verilmişti. Türk-İş’ e ülkemize sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. SAÜ ve SUBÜ uygulama alanında Türkiye’nin en iyi üniversiteleridir. Bu sözleşmenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Hepimiz için hayırlı olsun” dedi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Mehmet Sarıbıyık, “Yapacağımız sözleşmenin hepimiz için bereketli olmasını diliyorum. Özellikle sendika faaliyetlerinde çalışanlara teşekkür ederim. Sizler için en iyisini oluşturmaya çalıştılar. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Sözleşmemiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
İmza töreninde bir konuşma yapan Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, “Bugün bu toplantıyı her iki üniversitemizin birlikte olmasından ve birlikte bu toplantıyı yapmaktan çok mutluyum. İlerleyen günlerde sendikamıza olsun diğer yerlerde güzel işlere hep birlikte imza atarız. 700 bin kişi adına kamu sözleşmesi imzaladık.
 

Sözleşme maddelerine göre, en düşük işçi ücreti 21,750 Tl. ye yükselmiş olacak. 60 günlük ücret karşılığı İkramiye, 52 Günlük ücret karşılığı ilave tediye, toplamda 112 günlük ücret karşılığı ikramiye  ödenecektir.

Bu dönem ilk defa sözleşmeye dahil edilen, (Taşeron işçiliğinden geçen) personele % 4, %5 ve %6  oranlarında iş pirimi ödenecektir.

Tüm ücretler dahil edildiğinde işçilerin bürüt maaşı 24,500 – 25000 Tl  civarında olacaktır.

Bu ücretlere 1 Temmuz 2023 tarihinde % 15 oranında zam uygulanacaktır.

,

1 Ocaktan itibaren birikmiş olan maaş farkları 15 Haziranda zamlı maaşları ile birlikte ödeneceği açıklandı.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni