Genel
Giriş Tarihi : 27-12-2022 11:43   Güncelleme : 27-12-2022 11:43

Şener; “Çalışma hayatında geleceğin insan kaynağı Alfa Kuşağı”

Alfa Dünya Turizmi Derneği Kurucu Başkanı Çiğdem Şener; ”Çocuklarımız geleceğe gönderdiğimiz ve asla göremeyeceğimiz mesajlardır(anonymous)”

Şener; “Çalışma hayatında geleceğin insan kaynağı Alfa Kuşağı”

Alfa Dünya Turizmi Derneği Kurucu Başkanı Çiğdem Şener; ”Çocuklarımız geleceğe gönderdiğimiz ve asla göremeyeceğimiz mesajlardır(anonymous)”. Çalışma hayatında geleceğin insan kaynağı “Alfa Kuşağı”. Devir alfa devri, hazır olmalıyız, bu çocuklar geleceği inşa edecekler” dedi.

Çalışma hayatında geleceğin İnsan kaynağı Alfa Kuşağı olduğuna dikkat çeken Alfadünya Turizmi Derneği Kurucu Başkanı Çiğdem Şener; Öncelikli olarak, “Alfa Kuşağı”’nın diğer kuşaklara oranla bilimsel, kültürel, dini ve yaşamsal anlamda farklılık yaratacağı, kavramları değiştireceği, yeni kavramları ve kuramları ortaya atarak, yaşamın her aşamasında etkin rol oynayacakları net öngörülmektedir. Bu sebeple yeni meslekler, yeni arayışlar ve turizmde de yeni hedefler ve yeni tanımlar oluşacaktır. Artık günümüz dünyası teknolojinin de etkisiyle hızla bir değişim ve gelişim içerisinde. Tüm sektörlerde olduğu gibi turizmde de işler yeni neslin ihtiyaçlarına göre şekilleniyor. İşte bu noktada yeni teknolojilere ve oluşumlara ayak uyduramayan şirketler ve kuruluşlar, teker teker piyasadan siliniyor. Çalışma hayatında geleceğin insan kaynağı Alfa Kuşağı. Çocuklarımız geleceğe gönderdiğimiz ve asla göremeyeceğimiz mesajlardır(anonymous).  Devir alfa devri, hazır olmalıyız, bu çocuklar geleceği inşa edecekler. Özellikle Y kuşağı ile başlayan, Z ve ALFA kuşağının farklılığından oluşan yeni bir jenerasyonun ihtiyaç, talep ve amaçlarına yönelik, yurt içinde ve yurt dışında faaliyet göstermeyi hedefleyen, yeni akımlara duyarlı farklı bir bakış açısı ile bambaşka bir kavramın oluşturulması ve tanıtımının yapılması ve bu yönde sektör işbirlikleri yapmak için 19/09/2022 tarihinde,  yönetmeliklere uygun olarak kurulan “Alfa Dünya Turizmi Derneği “ kamu, özel, STK ve tüm paydaşlarla işbirliği içinde faaliyetlerini sürdürecektir” dedi.

“Tarım olmazsa Turizm olmaz”

Açıklamasında Alfa Dünya Turizmi Derneği’nin kuruluş amacı ve çalışmalarına ilişkinde bilgiler veren Çiğdem Şener “Derneğin faaliyet gösterdiği bölge ve illerdeki üniversite ve sektör işbirlikleri ile, tüm konaklama, ulaşım, yeme-içme, eğlence, marina, liman, mice, sağlık, spor turizmi ve benzeri turizm sektörü paydaşları ile koordineli olarak bilgi ve tecrübelerin aktarılması,  personel eğitimleri ile birlikte kalitenin arttırılması ve sürecinde ise başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de çalışmalarını sürdürmek ve dünyaya, yeni bir turizm akımı olan Alfa Dünya Turizmi’ni, dolayısıyla’ da Türkiye’yi tanıtmak ve yeni nesillerin,  yeni turizm akımını yaymaktır. Alfa, Z ve Y kuşağı’nın ihtiyaç, talep ve amaçlarına yönelik bir turizm anlayışını yurt içinde ve yurt dışında başlatmak amacıyla; Doğa ile dost, sürdürülebilirlik prensibini temel alan, insan, doğa ve dijital bağını kurup güçlendirmeyi amaçlayan, almak ve tüketmek yerine, paylaşmayı ve çoğaltmayı koyan, yeni nesile ve aynı zamanda yeni akımlara uyarlı, geniş ölçekli bir turizm kavramının oluşturulması ve tanıtımının yapılması,  “Tarım olmazsa Turizm olmaz” mottosu ile turizm alanlarının içinde tarım alanları oluşturmak, meyve, sebze, baklagil üretimini teşvik etmek, dijital ve tarımın birleştirilmesi ile doğal ortamların arttırılması, yeni nesil çocuklarımızın tüketim değil üretim toplumunu oluşturmasını teşvik etmek. Turizm paydaşlarının birlik olup tüketirken, nasıl üretebileceğimizin örnek rol modellerini hızlıca oluşturmalı, gençlerimizin konaklamak için geldikleri kamplar, oteller ve tatil köylerinde tüketirken, keyifle, neşeyle workshoplar eşliğinde üretmek, her yaşın, etkinliklere katılımını sağlarken dijital dünya ile birlikte entegre tarım ve grup performans etkinlikleri ile organize olması, birlik beraberlik ve takımdaşlık ruhunu aktive etmek. Turizm sektöründe kanayan bir yaraya dönüşen, çalışan memnuniyetsizliği için acil çözüm önerilerini hayata geçirmek, çalışanların aralıklarla üretim, sosyal medya kullanımı, dijital hayata entegrasyonu, yaş gruplarını tanıma, anlama ve empati kurma, aidiyet ve takım olma ruhunu oluşturmak. Turizm sektörünün ilgili bölümlerin olduğu Lise, Meslek Yüksekokulları ve Üniversiteler ile işbirliklerinin aktiviteli iletişimlerinin sağlanmaları, derneğin ana çalışmalarını oluşturmaktadır . Doğa ve su sporlarının arttırılması, spor ve dağ turizminin ön plana çıkarılması, çevreye ve doğaya dost, kendi sağlığına önem veren, ydolayısıyla sağlıklı nesillerin oluşması öncelik teşkil etmelidir” diye konuştu.

Yatırımcılar zorunlu olarak sanal dünyaya geçiş yapacak

Derneğin Kurucu Başkanı Çiğdem Şener, Dijitalin içinde doğan Z Kuşağı ve Alfa Kuşağı olan dijital çocuklar, yoğun tempolu işlerde çalışmak istemediğini belirterek; “Pandeminin de etkisiyle, zorunlu oluşan ev ve oda yaşamları internete ve teknolojiye olan tutku ve ilgilerini arttırarak onları tembelleştirdi ve sosyallikten uzaklaştırdı. Az konuşuyor ve az hareket ediyorlar. Hızlı tüketecekleri ve hazırlama teferruatı içermeyen paketli gıdalar tercihlerinde birinci sırada yer alıyor.  Ellerindeki telefonun ve tabletin içinde kendi sanal dünyaları var. Anne ve babaları ile iletişimleri yok denecek kadar az ve onlardan gelen iletişim talepleri sonucu çatışmaya giriyorlar. Tatil zevkleri farklı; gidecekleri yeri Metaverse tanıtım yapan yerlerden incelemeyi tercih edicekler. Tiny House ve kütük  evlerden oluşan ormanlık ve kıyı şeridi kamp alanları tercihleri. Hizmet sektörü, özellikle oteller ve restoranlarda çalışacak ara eleman ihtiyacını yabancı göçmenlerle sağlamaktadır. Yerli turistler hizmet kalitesinin en başında, ilgi, güler yüz ve etkili bir iletişimi öncelikle istiyor. Yabancı çalışanlarda ise bu kriterler maalesef yok. Türk misafirperverliği her dönemde önemini korumakta.  Ama şöyle bir gerçeğe de adım adım ilerlemekteyiz: Metaverse evreni ile birlikte turizm sektörü ve bileşenleri, sanal evrende inşa edilecek olan turistik işletmeler ile yeni iş imkânları oluşarak sanal dünyadan kazançlar sağladığında, yatırımcılar zorunlu olarak sanal dünyaya geçiş yapacaklardır. Bizlere düşen görev ise bu topraklara has değerleri ve dokuyu koruyarak tüm turizm sektör bileşenlerini, köklü bir değişim yapmak üzere gelen bu genç jenerasyonun ihtiyaç ve taleplerine göre şekillendirmek ve bu yeni turizm algısının dünya çapında yaygınlaşmasını sağlamaktır.” dedi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni