Yaşam
Giriş Tarihi : 24-02-2022 18:26   Güncelleme : 24-02-2022 18:26

Yol YOL’unda değil!

Sakarya‘nın Hendek İlçesi Soğuksu ile Adapazarı ilçesine bağlı Dernekkırı güzergâh yolları araç ve şoförlere sıkıntılı durumların beraberinde problemler oluşturuyor

Yol YOL’unda değil!

Sakarya‘nın Hendek İlçesi Soğuksu ile Adapazarı ilçesine bağlı Dernekkırı güzergâh yolları araç ve şoförlere sıkıntılı durumların beraberinde problemler oluşturuyor.

Yol dahilinde ilk 5 km’lik alanlarına ait bakımlarının yapılmadığını belirten vatandaşlar,  ağır araçlar nedeniyle de işlek olan yolun daha da elverişsiz ve kullanılamaz hâle geldiğinden dolayı son derece sıkıntılı yaşadıklarını ifade ettiler. İlk etapta yer edinen 5 km’lik yolu geçemeyen araçlar, dolambaçlı şekilde 36 km’lik yolu dolaşarak mecburi tercih yapmak zorunda kalıyorlar.
Nereye kadar?

Sakarya’nın Hendek ilçesine bağlı Kurtköy, Hacıkışla, Soğuksu ve Aktefek mahallelerini bağlayan grup yolu ile Dernekkırı, Kurtbeyler, Turnadere, Kavaklıorman, Çağlayan mahalleleri grup güzergâhlarını birbirine bağlayan yol; her yıl yapılması gereken yaz ve güz bakımlarının ihmal edilmesinden dolayı araçlara sıkıntı verip geçilemez vaziyete geliyor. Her iki grup güzergâhını birleştiren önemli bir yol olduğunu belirten vatandaşlar, çukurların doldurularak kapatılması ve kullanıma açılması gerektiğini ifade ederek, yetkililerin durum ve soruna acil çözüm getirmelerini talep ediyorlar.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni