Dr. Aydoğan Arslan yerel basınla iftarda bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serdivan Belediye Başkan Adayı Dr. Aydoğan Arslan, Şelale Park Benne Cafe'de düzenlenen iftar programında yerel basın mensuplarıyla buluştu.

Siyaset - 26-03-2024 13:38 61 kez okundu.

Dr. Aydoğan Arslan yerel basınla iftarda bir araya geldi

31 Mart yerel seçimlerine bir hafta kala, Serdivan Belediye Başkan Adayı Dr. Aydoğan Arslan, Şelale Park'ta düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla buluştu.

"Verimli toprakları betonlaştırıyoruz"

Arslan yaptığı konuşmada, Serdivan'ın tarıma elverişli topraklarının betonlaşması ve tarımın güçlendirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Arslan, yaptığı konuşmada Serdivan'ın tarıma elverişli topraklarının giderek hızla betonlaştığını belirterek "Tarımsal olarak Serdivan'ın birçok noktasında üretim var. Türkiye'de toprak kalitesinde ilk 3'e giriyoruz ama biz maalesef bu verimli toprakları betonlaştırıyoruz. Tarımı güçlendirmemiz gerekiyor ve bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız. Biz açık bir şekilde belediyecilik yapmak istiyoruz. Katılımın her noktasına açığız" dedi.

Serdivan 4-0 projesi

Şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceklerini belirtirken, projelerinin birçoğunun şeffaf bir şekilde halkın görüşüne açık olacağını dile getirdi. Serdivan'ın potansiyelini dünya çapında tanıtabilecek projeler üzerinde çalışacaklarını ifade eden Arslan, belediyenin projelerinin halkın katılımına açık olacağını vurguladı.

Arslan, "Birçoğunuz yapmaya çalıştığımız projeleri biliyorsunuz. Önemli olan projelerimiz var. Bir tanesi belediyeciliğe yenilik getirecek Serdivan 4-0 projesi. Herkes belediyenin projelerini şeffaf bir şekilde görebilecek. Projelerde fikirlerini beyan edebilecek ve bize ulaşabilecekler. Şeffaf bir belediyecilik hedefliyoruz. Şehrimizin çok güzel yanları var. Bizi dünyaya tanıtabilecek yerlere sahibiz. Bunlardan biri Kırantepe ve ender hava akımı olan yerlerden biri. Şu an bu biliniyor ve kullanılıyor. Bu alanı dünyadan gelen paraşütçülerin de kullanabileceği bir kompleks haline getirmeyi hedefliyoruz’’

Arslan, ayrıca Kırantepe ve Göl Park gibi doğal güzelliklerin korunması ve değerlendirilmesi gerektiğini belirtirken, Sapanca'nın doğal güzelliklerini korumanın önemine dikkat çekti. Sağlık sorunlarına da değinen Arslan, kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması gerektiğini ve depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hedeflerimizden bazıları diğer partideki arkadaşlar ile ortak. Çünkü akıl ortak. Göl Parka da aynı şekilde yaklaşıyoruz. Biz burayı bütün insanlarımızın her yönü ile kullanabileceği güzel bir alan haline getirmeyi düşünüyoruz. Sapanca'nın güzelliği hiçbir ülkede yok. Ama biz kullanamıyoruz. En önemli mesele kirletmeden kullanabilmek’’

‘’Birinci görevim insanların beden sağlığını korumak’’

Arslan: ‘’Ben doktorum. Birinci görevim insanların beden sağlığını korumak. Depremden etkilenebilecek, depremden kalan 5 katlı bina sorunu var. Yerine göre çeşitli yollar ile halkımızın yanında olarak derhal Kentsel Dönüşüme girip insanların sağlığını güvence altına almak zorundayız. En geç 10 yıl içerisinde bu eksiklikleri tamamlamak zorundayız. Beraberce en hızlı şekilde çözmek için elimizden geleni yapacağız’’

Başkan adayı Arslan, üniversitelilere yönelik iş imkanlarının artırılması, sağlık merkezlerinin kurulması, gençlik ve kadın merkezlerinin oluşturulması gibi çeşitli projeler hakkında da konuştu. Ayrıca mahallelerde kreşlerin kurulması ve kadınların ürettiklerini satabilecekleri pazarların oluşturulması gibi sosyal hizmetlere vurgu yaptı.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Halkın iradesiyle Yükselen Şenol Dinç:

Halkın iradesiyle Yükselen Şenol Dinç: "Beni halk getirdi. Birilerinin değil, onların başkanıyım"

18-04-2024 - Siyaset

Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin; kaçak yapılara karşı kararlılıkla hareket ediyor

Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin; kaçak yapılara karşı kararlılıkla hareket ediyor

18-04-2024 - Siyaset