Özcan Özen; Hiç durmadan çalışıyoruz

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen,  hedefledikleri 34 projenin yüzde 99’nıu gerçekleştirdiklerini belirterek;  “Hiç durmadan çalışıyoruz

Genel - 27-12-2022 11:45 570 kez okundu.

Özcan Özen; Hiç durmadan çalışıyoruz

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen,  hedefledikleri 34 projenin yüzde 99’nıu gerçekleştirdiklerini belirterek;  “Hiç durmadan çalışıyoruz. Hiç vaktimiz yok. Sürekli bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Sapanca’yı nasıl kalkındırabiliriz gençlerimize nasıl iş imkânları sağlarız bunlarla ilgili çalışmalarımız var”  dedi.

Göreve geldiği günden itibaren bu güne kadar geçen süre içerisinde projelerin  yüzde 99’nu gerçekleştirdiklerini belirten Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Sapanca Belediyesi olarak 34 projemiz var. Bu projelerimiz nerede ise tamamlanmak üzere. Bu güne kadar beklide 50 tane proje yaptık. Bu projelerimiz içersin de yer alan Engelli Cafe projemiz bitti. Yakın zamanda açılışını yapacağız. Yeni Mahalle ve Tepebaşında yapımı süren Gençlik Kafesi var. Bir iki ay içinde bitecek. Sapanca’da sokak iyileştirme çalışmalarına yönelik bazı caddelerde asfaltlanması tamamlandı. Dört caddemizin Işıklandırma çalışmaları bitti. İki cadde de tamamlanmak üzere. Eksik olan yerlere parklar yaptık. Dere ıslah çalışmalarımıza hız verdik. Gazipaşa Deresi üzerine 3 adet nostaljik köprü yaptık. 20 milyon TL değerinde bir yatırım. Şuanda yaya kaldırımının betonunu attık. Önümüzdeki yaz aylarına kadar tamamlayacağız. Seyir Tarasının olduğu yerde Karayollarından kiraladığımız 48 dönümlük alana yürüyüş yolu hazırlayacağız. Bunun gibi bir çok yatırımlarımız var. Kırkpınar’da spor kompleksimizde kapalı yarı olimpik yüzme havuzumuz ve akua parkımız var. Kafeteryası bitmek üzere. Amfi Tiyatro’da yaz aylarında birçok sanatçı konserler verdi. Amfi Tiyatro önümüzdeki yıllarda daha da bir önem kazanacak” dedi.

Uuznkum Mahallesine doğalgaz getireceğiz

Belediye Başkanı Özen, konuşmasında doğalgaz sorunlarının çözümlendiğine dikkat çekerek;  “Doğalgazla alakalı bir çok problemler vardı. Bu problemlerin nerede ise tamamını çözdük. Hacımercan, Fevziye, Akçay, Şükriye Memnuniye’ye doğalgaz geldi. 2023 yılının başında da Uzunkum Mahallesine doğalgaz getireceğiz” diye söyledi.  

Eleman aranıyor bulunamıyor

Konuşmasında Sapanca’nın artık bir marka olduğunu ifade eden Başkan Özcan Özen; “Her nereye giderseniz gidin bana göre Sapanca’nın ismini bilmeyen yoktur. Turizm’de çok ön plana çıktı. Pandemiyle birlikte turizm konseptinde değişikliğe gidildi. Vatandaşlar artık bahçesi olan küçük ahşap evleri tercih etmeye başladılar. Bunun öncüsü olduk. Ülkemizin her İlinden ciddi talep var. Sapanca’ya büyük bir gelir sağlıyor. Kuru temizleme dükkanı sayısı 20’ye kadar çıktı. Sapanca’da şuan arasanız usta bulamazsınız. İş kapsamında Sapanca’da eleman aranıyor bulunamıyor. Son dört yılda bu hale geldik” dedi.

Sapanca Kongre Merkezi olabilir

Başkan Özen, Sapanca’nın Kongre Merkezi olma yolunda ilerlediğini belirterek; “Sapanca Gölü içme suyu havzası olduğu için korunaklı bir göl. Bu sebeple sahilde her şey yapılamıyor. Sapanca’da 4 tane 5 yıldızlı otel var. Bunların yanı sıra 3 ve 4 yıldızlı oteller de var. Otellerde konaklama sayısını toplamda 5 bine çıkarttığımızda Sapanca kongre merkezi olabilir. Sapanca’da yapılacak bütün etkinliklerin alt yapısı hazır.” diye konuştu.

40 bin kişi katıldı

Konuşmasında Sapanca’da düzenlenen festivallere de değinen Özcan Özen; “Düzenlediğimiz El Sanatları Festivaline sadece bir gecede 15 bin dolayında vatandaşımız geldi. Sapanca’nın tanıtımı için ciddi bir faydası oldu. Süs Bitkileri Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı’nı 40 bin kişi katıldı. Karavan Park yaptık. Bin araç geldi. Sapanca cazibe merkezi oldu. Sapanca iyi bir yerde. Ekonomisi belli bir noktaya gelen en çok nakit girdisi olan İlçelerden biri. Hedefimiz. Sapanca’yı daha nasıl güzelleştirebiliriz. Nasıl bir adım daha öteye taşıyabiliriz derdindeyiz.” dedi.

Otopark ve trafik sıkıntısı olacak

Başkan Özden, otoparklara yönelik bir takım çalışmalar içerisinde olduklarını belirterek; “Gelecek yıllarda trafik ve otopark sıkıntımız olacak. Bunlara yönelik alternatif çalışmalarımız var. Yanık’ta 1800 dönüm bir alanın yol genişletme çalışması yaptık ama bizim gücümüzle olacak bir şey değil. Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığına başvurduk. Çift yol olarak açılırsa İlçemiz trafik açısından dan daha faydalı olur” diye konuştu.

Sapancaspor için spor kompleksi yaptık

Konuşmasında Sapancaspor’a da değinen Sapanca Belediye Başkanı Özcan Öze;n “3. Ligde mücadele eden Sapancaspor için 2 katlı 16 odadan oluşan 32 kişinin kalabileceği bir spor kompleksi kazandırdık. Sapanca’ya güzel bir eser kazandırmış olduk. Hiç durmadan çalışıyoruz. Hiç vaktimiz yok. Sürekli bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Sapanca’yı nasıl kalkındırabiliriz gençlerimize nasıl iş imkanları sağlarız unlarla ilgili çalışmalarımız var“ dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Özel Açılım Okulları'ndan Sanat, Bilim ve Kültür Şöleni: Agora AVM'de sergiyle açıldı!

Özel Açılım Okulları'ndan Sanat, Bilim ve Kültür Şöleni: Agora AVM'de sergiyle açıldı!

25-04-2024 - Genel

BİMUD’dan Sakaryalı belediye başkanlarına “hayırlı olsun” ziyareti

BİMUD’dan Sakaryalı belediye başkanlarına “hayırlı olsun” ziyareti

25-04-2024 - Genel