VATAN PARTİSİNDEN SAKARYA ABHAZ DERNEĞİNE ANLAMLI ZİYARET

Manşet - 16-01-2020 09:30 355 kez okundu.

VATAN PARTİSİNDEN SAKARYA ABHAZ DERNEĞİNE ANLAMLI ZİYARET


Vatan Partisi Sakarya İl Yönetimi, Sakarya Abhaz Derneğinin daveti üzerine Sakarya Abhaz Derneğine konuk oldu.
 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek in, Abhazya Cumhuriyetini ziyareti ve Türkiye Cumhuriyeti nin Abhazya Cumhuriyetini  tanıması, konusunda başlattığı çalışmalar konusunda bilgi alışverişi sağlamak amaçlı olarak Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş (Bganba) nın daveti üzerine Vatan Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı , Ali Aşgar, Melike Toy,Bahtiyar Bodur,Mehmet Div ve Muharrem Aytekin den oluşan Vatan Partisi İl Yönetimi Sakarya Abhaz Derneği Merkezinde ağırlandı.

Vatan Partisi heyetini  karşılayan Abhaz Derneği yönetimi ve Büyükleri, ziyaretten duydukları mutluluğu ifade ettiler.

Abhaz Derneği Yönetim Kurulu üyesi Recai Mutlu (Matua) " Abhazya Cumhuriyeti nin, Türkiye Cumhuriyeti tarafından tanınması çalışmalarından Dolayı, başta Genel Başkan Doğu Perinçek olmak üzere Vatan Partisine  çok teşekkür ederiz. Bizim yıllardır süren özlemimize  tercüman oldunuz." diyerek bundan böyle Vatan Partisi ile bilgi paylaşımlarında bulunacaklarını ifade etti.

Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş (Bganba) "Dernek olarak Kafkaslardan gelen kültürümüzü yaşatmak,  bizden sonraki kuşaklara aktarmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Ata yurdumuz ile Anayurdumuz arasında diplomatik  ilişkilerin başlatılması Abhaz vatandaşlarımızın Ata Yurdumuzla bağını güçlendireceği gibi, her iki ülkenin ticari ilişkilerini doğrudan yapması hem iki devlet hem de komşu ülkeler açısından çok olumlu sonuçlar doğuracaktır.  Dr. Doğu Perinçek ve Vatan Partisi ne Teşekkürlerimizi sunuyoruz. Abhazya Karadenize 220 Kilometrelik kıyı şeridiyle, önemli jeopolitik konumu vardır. Karadeniz de huzurun korunması ve daha iyi noktalara taşınması konusunda Bu gün daha da umut doluyuz." Sözleriyle  duygularını ifade etti.

Abhaz büyüklerini Temsilen "Cumhur Yılmaz (Çalipa) Yıllardır özlemimiz olan bu önemli konuda başlatılan çalışmalara bizlerde gereken desteği sağlayacağız. Sayın Genel Başkan Doğu Perinçek ve Vatan Partisine Teşekkür ediyoruz. Emeği geçen her kese saygılar sunuyoruz." Dedi.

Vatan Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı " Bu nazik davetiniz bizi çok duygulandırdı, öncelikle  binlerce yıllık geleneğiniz olan DEMİRCİLİK BAYRMINIZI kutluyorum. Ülkemize ve dünyaya bolluk ve bereket getirmesini diliyorum. Abhazya da yaşayan Abhaz ların dört beş katı ülkemizde yaşamaktadır. Ve Sakarya Abhaz kökenli vatandaşlarımızın çok yoğun yaşadığı illerin başında geliyor. Abhazya Cumhuriyetinin Tanınması önümüzdeki önemli görevlerden biridir. Genel Başkanımız Sayın Dr. Doğu Perinçek her konuda olduğu gibi bu konuda da öncülük etmektedir. Abhazya Cumhuriyetinin tanınması  Karadeniz in kuzeyinde bulunan diğer dost ülkelerle ilişkilerimizin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. Ve o ülkelerin de yararına olacaktır. Üretim Ekonomisinin zorunlu bir ihtiyaç olduğu günümüzde, birlikte üretmek, dostça kardeşçe yaşamımızı sürdürmek için el birliği ile bunu da başaracağız. Partimize ve genel başkanımıza güveniyoruz. Bu görevi de hep birlikte başaracağız." dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hekim Birliği Sendikası Batı Karadeniz Şubesi'nden Sakarya'da muhteşem gece

Hekim Birliği Sendikası Batı Karadeniz Şubesi'nden Sakarya'da muhteşem gece

18-05-2024 - Manşet

CEPTEPOL.COM’ tan Dask yaptıranlara 500 TL’ye varan indirim

CEPTEPOL.COM’ tan Dask yaptıranlara 500 TL’ye varan indirim

15-04-2024 - Manşet