Genel
Giriş Tarihi : 07-07-2022 17:09   Güncelleme : 07-07-2022 17:09

Başkan Şenlikoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

Büyük Birlik Partisi Sakarya İl Başkan Yardımcısı ve Aile Kadın Engelli Başkanı, Tuba Kübra Şenlikoğlu Kurban Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı

Başkan Şenlikoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

Büyük Birlik Partisi Sakarya İl Başkan Yardımcısı ve Aile Kadın Engelli Başkanı, Tuba Kübra Şenlikoğlu Kurban Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Şenlikoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

Büyük bir şevkle idrak ettiğimiz Kurban Bayramı’nın Türk-İslam alemine ve tüm insanlık adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Umutların yeşerdiği, iyilik ve güzelliklerin filizlendiği toplumsal dayanışmanın, yardımlaşmanın arttığı bayramlarda yakınlarımızı, komşularımızı ve dostlarımızı ziyaret ederek sevindirmeliyiz. Bu özel günlerde fakirliğin ağırlığını yüreklerinde taşıyan, kapısını çalacak kimsesi bulunmayan vatandaşlarımızı ziyaret ederek Kurban Bayramı’nın anlamına uygun yardımlarda bulunmayı unutmamalıyız. Ülkemiz; paylaşma duygusunun en üst seviyede olduğu bir bayramı daha yaşarken maalesef büyük bir çoğunluk belki de kurban kesememenin hüznü içerisinde kalacak ve dolayısıyla anne babalar çocuklarına karşı mahcup olacak.

Bayram vesilesiyle yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı sevindirmeyi de ihmal etmemeliyiz. Özellikle kimsesiz, yetim ve sokakta kalmış çocukların yüzünü güldürerek gönüllerini almalı, yakınlarını teröre kurban veren ailelerimizin yaşadığı burukluğu bayrağımızı daha yükseklere taşıyarak, teselli etmeliyiz. Ne yazık ki bu bayramda da barış, kardeşlik ve insan hakları, küresel diktatörlerin acımasızlığına, kabaran sömürü iştahlarına ve sınırsız zulmüne kurban ediliyor.

Bir yanda Doğu Türkistan, Afganistan, Irak ve Filistin’de ve Müslüman bulunan diğer ülkelerimizde gözyaşı akmaya devam ederken, diğer yandan bizler bayram yapıyoruz. Bu nedenle gönüllerimiz kırık ve bizler tarif edilemez bir burukluk içindeyiz. Ne yazık ki hasretle beklediğimiz bayramların tadını alamıyoruz. Özlemle; acı veren bu çelişkilerin sona ereceği gerçek bayramları bekliyoruz. Kan ve gözyaşını durduracak, refah ve mutluluk dağıtacak, gerçek sevgi medeniyetini arıyoruz. Kavga ederek, kamplara ayrılarak, inatlaşarak Türkiye sorunlarını çözemez. Farklıklarımızı çatışma ve kavga nedeni olarak değil zenginlik kaynağı olarak görmeli ve toplumsal uzlaşmamızı artırmaya gayret etmeliyiz.

Bu duygularla, Kurban Bayramı’nın tüm insanlığa, İslam alemine ve ülkemize sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyor, herkesin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni