Genel
Giriş Tarihi : 15-06-2023 10:21

Başkan Ulusal: ASRİAD olarak Kentsel Dönüşümü önemsiyor ve üzerine çalışıyoruz

Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) 1.Olağan Genel Kurulu ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman’ın teşrifleriyle Erenler İlçesindeki Premierr inn Otel’de gerçekleşti.

Başkan Ulusal: ASRİAD olarak Kentsel Dönüşümü önemsiyor ve üzerine çalışıyoruz

Genel kurulda güven tazeleyen Kurucu Başkan Rıdvan Ulusal Ulusal, "ASRİAD olarak Kentsel Dönüşümü önemsiyor ve üzerine çalışıyoruz. Kentsel dönüşümde Yarısı Bizden Programına Sakarya’mızın da dahil edilmesini önceliyoruz “ dedi.

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Sakarya şubesi 1. olağan genel kurulu Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, MHP İl başkanı Oğuz Alkaş ve AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ASRİAD Sakarya şube üyeleri ve çok sayıda davetlinin katılımı ile Premierr İnn Otel’de yapıldı. Kongrede kurucu başkan Rıdvan Ulusal güven tazeledi.

Milli Gelirin Artması ve Büyüme Eksenli çalışmalarına katkı sunmaktayız

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Başkan Rıdvan Ulusal, “ASRİAD, ASR Ekseni Üzerine Kurulmuş Global Ölçekli, Ekonomi Tabanlı, Milli ve Manevi Değerlerini Önceleyen İş Adamları Derneğidir. Bu Eksenin Bir kısım Derin Okumalara İmkân Verdiğini Her Vesileyle Paylaşmaya Çalışıyoruz. Zira Temel Motivasyonumuz Bu Okumalardan Oluşmaktadır. Tüm Zamanları Kuşatan Bir Çağrının Adıdır ASR. ASRİAD Sakarya Şubesini de 6 Ay Önce, 17 Aralık 2022 Tarihinde Kurmuş ve Hayata Geçirmiş Olmanın Mutluluğu İçerisindeyiz. 54 Kurucu Üyemiz ile Birlikte Sakarya’mızın ve Ülkemizin İktisadi Kalkınmasına, Nitelikli İş ve Nitelikli İş Gücü Üreterek Değer Kazandırmak Öncelikli Hedeflerimizdendir. Bizler kimliğini önemseyen, kimlik kodlarından taviz vermeden, iş üretmeye çalışan iş adamlarıyız. Fıtrata uyumlu, değer yargılarına dayalı yaşayan bir ekonomi üretmek, gelir ve servet dağılımının hakkaniyetli ve sürdürülebilir bir düzleme ulaşmasını sağlamak misyon ve vizyonumuzdur. ASRİAD olarak Türkiye Yüzyılında, Cumhur Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlemiş olduğu hedefler doğrultusunda, Sakarya’mızın ve Ülkemizin Üretim, istihdam, ihracat, kişi başına düşen Milli Gelirin Artması ve Büyüme Eksenli çalışmalarına katkı sunmaktayız.

Kentsel Dönüşümü önemsiyoruz ve benimsiyoruz
Başkan Ulusal konuşmasında kentsel dönüşümün önemine değinerek “ Büyükşehir Belediye Başkanım, sizin vizyon er Şehircilik anlayışınızı biliyor ve yakinen takip ediyoruz. Malumunuz Sakarya’mız 1.Derece deprem kuşağında olması sebebiyle, olası İstanbul depreminden en çok etkilenecek İller arasındadır. ASRİAD olarak Kentsel Dönüşümü önemsiyor ve üzerine çalışıyoruz. Şehrimizin Kentsel Dönüşümüne katkı sunmak İçin Üniversitelerimiz, Belediyelerimiz ve Kurullarımız İle birlikte ortak çalışma grubu kurmak İstiyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanmış olan kentsel dönüşümde Yarısı Bizden Programına Sakarya’mızın İvedilikle dahil edilmesini geleceğimizi inşa etmek açısından önceliyoruz. Konuşmamın sonuna gelirken, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonrada ufkumuzu açacak, yolumuzu aydınlatacak fikir, katkı ve dualarınızı bekliyoruz” diyerek genel kurula katılan herekse teşekkür etti.

Katma değer urunu üretmekten başka şansımız yok

Rıdvan Ulusal’ın ardından konuşan ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman; "Deneyimler ile ASRİAD'ı çok kısa zamanda Sakarya Şubesi'ni de kuracak noktaya getirdik. Olağan Kurulun hayırlara vesile olmasını, ASRİAD Sakarya'nın başta Sakarya olmak üzere ülkeye ve millete hayırlı işler yapmasını temenni ediyorum. Ne iş yapıyorsanız yapın nitelikli bir şekilde yapmak zorundasınız. Bugün Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı en büyük problem hızlı bir şekilde teknolojiye dayalı ürünler üretemiyor olmasıdır. Kabahat belki biz is insanlarında yeterince tasarruf ve sermaye birikimi yaptırılırsa bu girdaptan rahatça çıkabiliriz. Maalesef Türkiye yer ustu ve yer altı kaynaklarından zengin bir ülke değil. Katma değer urunu üretmekten başka şansımız yok. Teknolojik ürünleri arttırmak açısından mevcut olan hizmetler arttırılarak devam etmelidir. Çok büyük bir felaket atlattık. Türkiye dünyada hiçbir güce boyun eğmeyecek bir noktada değildir olmayacaktır. Türkiye yüzyılı inşasını hep birlikte yapmak zorundayız. İslam coğrafyasının ümidi Türkiye'dir. Bizim bu ümidi söndürmeye hakkımız yok. ASRİAD bu bilinçle kurulmuş ve hızlı bir şekilde büyüyen bir yapıdır. Sakarya ya ve Türkiye'ye hayırlı olsun inşallah" dedi.

ASRİAD, Sakarya’mıza, ülkemize hayırlı olsun

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise kongrede yaptığı konuşmada Sakaryamızın ve ülkemizin iktisadi kalkınmasında iş birliği içerisinde çalışmak bizler için çok önemli ve kıymetli. Hepimizin bildiği atasözünde ne diyor? ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var.’ Bugün devasa projelerimize baktığımızda iş birliğinin vermiş olduğu gücü, kuvveti, faydayı görmemek elde değil. Türkiye Yüzyılında; üretim, ihracat ve istihdam çerçevelerinde Sakarya olarak “Biz de varız!” Bu düşünceyle şehrimizin gelişimine katkı sunacak her projenin, her kuruluşun destekçisi oluyoruz. Bugün bir araya geldiğimiz toplantımızda bizleri davet eden başta Genel Bşk. Adnan Danışman’a, Genel Kurul Bşk. Rıdvan Ulusal’a ve emeği geçen tüm ASRİAD üyelerine teşekkürlerimi sunuyor, Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD)'ın Sakarya’mıza, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sakarya'mız için emek harcayan her kurumumuzdan, iş insanlarımızdan Allah razı olsun” dedi.

Rıdvan Ulusal ile devam

Rıdvan Ulusal’ın, ASRİAD Sakarya şube başkanı olarak yeniden seçilerek güven tazelediği 1. olağan kongrede yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Yavuz Selim Bakkaloğlu, Emre Güllep, Enes Öztürk, Halil İbrahim Başar, Zafer Tan, Yüksel Demiryol, Mustafa Ayyıldız, Adnan Filiz, Erhan Sivri, Mustafa Edip Çakmak, Necdet Murat Yıldırım, İsmail Uğur Dündar, Burak Ercan, Uğur Gülek, Süleyman Türkoğlu, Oğuzhan Durak, Samet Oğuzhan Özkan, Mehmet Aygün, Seyithan Kütükçüoğlu.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni