Genel
Giriş Tarihi : 31-01-2024 17:46

Deli Dumrul Gönüllüleri Derneği yeni yerinde

Sakarya’daki ihtiyaç sahiplerine yardım eli olarak 3 yılın aşkın süredir faaliyet gösteren Deli Dumrul Gönüllüleri Derneği, yeni yerine taşınması vesilesiyle bir açılış düzenledi. Büyük ilgi gören açılış etkinliğine yoğun katılım sağlandı.

Deli Dumrul Gönüllüleri Derneği yeni yerinde

İhtiyaç sahibi ailelere; giyim, ev eşyası ve gıda desteği faaliyeti gösteren Deli Dumrul Gönüllüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni binası, Adapazarı Orta Mahalle, Kuzu Sokak, No.7’deki (eski il özel idare binası) adresinde düzenlenen ve il protokolü ile çok sayıda davetlinin katıldığı güzel bir törenle hizmete açıldı.

Açılışa yoğun katılım sağlandı

Açılış törenine AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ali İnci ve Ertuğrul Kocacık, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan ve SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, iş dünyası, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Faaliyetler hakkında bilgi verdi

Deli Dumrul Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Canlı, açılışa katılan tüm konuklar ile yakından ilgilenerek derneğin reyonlarını gezdirdi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Sakarya’da çok sayıda ihtiyaç sahibi aileye ulaşarak destekte bulunduklarını ve bu faaliyetlerin aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Mehmet Canlı, “Şu an portföyümüzde 5 bine yakın aile var. Bu aileleri bir yaz, bir kış dönemi birer kez çağırıyor ve ailede kaç kişi varsa; kıyafet, ayakkabı, bazı ev ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bir de içlerinde çok ihtiyaçlı olan bizim tespit ettiğimiz 100 aile var. Onlara da her ay gıda kartı verip bazılarını her 6 ayda bir revize ediyoruz’’ dedi.

Deli Dumrul'dan Ali Dünya'ya teşekkür

Zemin katı ile birlikte 650 metrekarelik bir alanda yeni açılan bu hizmet binasını kendilerine ücretsiz tahsis eden iş adamı Ali Dünya’ya teşekkür eden Başan Mehmet Canlı, faaliyetlerinin artarak sürdüreceklerini belitti. Deli Dumrul Derneği’nin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında konuşan Başkan Canlı, “Bu faaliyete muhtarların bizlere yönlendirdiği ihtiyaç sahibi ailelerle ile başladık, eş dost vasıtası ile de ailelere ulaştık daha sonra kurumlara geçtik ve okullara temas ettik. Giyim, ayakkabı ve gıda ihtiyaçlarından oluşan ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırma faaliyetimiz devam ediyor’’ diye konuştu.

Yardımseverlere ve gönüllülere çağrı

Derneğin, yapılan bağışlar sayesinde hizmet verdiğini belirten Başkan Canlı, bağışta yapmak isteyenlere ve gönüllü olarak çalışmak isteyenlere çağrıda bulunarak, “Burası bilindiği gibi yardımlarla dönüyor. Maddi ve ayni yardım ne kadar çok olursa o kadar çok ihtiyaç sahibine ulaşabiliriz.

Herkesin evinde ihtiyaç fazlası bir çok ürün olabiliyor. Bunlar ayni ve nakti de olabilir. Yardımsever vatandaşlarımızın kullanmadıkları bu ürünleri derneğimize bağışlamalarını bekliyoruz. Birilerine külfet olan birilerine nimet olabiliyor. Biz de buradan aracı oluyoruz.

Ekonomik şartlar gittikçe zorlaşıyor, insanlar bir şeyler almakta çok zorlanıyor. Bu vesileyle insanlar cebinden para çıkmadan böyle bir imkana kavuşmuş oluyor.

Diğer yandan gönüllü çalışacak bayan arkadaşlara ihtiyaç var. Burada haftada 5 gün 12.00 ile 18.00 saatleri arası mesai veriliyor. Bu konularda derneğimize destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu faaliyet her geçen gün daha da büyüyerek devam edecek’’ diye konuştu.

Derneğin, giyecek ve gıda yardımım dışında burs da sağladığını belirten Başkan Canlı, “Bu yıl da ihtiyacı olan öğrencilere burs verdik. Şu anda 24 üniversite öğrencisine Sakaryalı olmak kaydıyla ayda 1000’er liralık burs veriyoruz” dedi.

Öğrencilerden örnek davranış

Açılışa katılan Enes ve Hamza Berk Pay isimli kardeş iki öğrenci, 1000’er liralık karne harçlıklarını derneğe bağışlayarak herkese örnek oldu. Pay kardeşler, “Bize verilen karne harçlıklarını derneğe bağışladık. İhtiyaç sahibi çocuklar için kullanılacak bu bağışı yaptığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni