Genel
Giriş Tarihi : 07-10-2023 00:52   Güncelleme : 07-10-2023 00:55

Perinçek'ten SİHA olayı açıklaması: ABD'yle birlikte terör bitirilemez

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ABD'nin SİHA düşürmesini değerlendirdi. Perinçek, 'ABD'nin SİHA'yı düşürmesi karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve hükümetin aldığı tavır utanç vericidir.' dedi. Perinçek, ABD güdümündeki terör örgütlerinin, ABD'yle birlikte temizlenemeyeceğini söyledi.

Perinçek'ten SİHA olayı açıklaması: ABD'yle birlikte terör bitirilemez

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ABD'nin SİHA düşürmesini değerlendirdi. Perinçek, "ABD'nin SİHA'yı düşürmesi karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve hükümetin aldığı tavır utanç vericidir." dedi. Türkiye'nin ABD karşısında kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini belirten Perinçek, ABD güdümündeki terör örgütlerinin ancak bölge ülkelerinin işbirliğiyle temizlenebileceğini söyledi.

TÜRK DEVLETİNE YAKIŞAN AÇIKLAMA BU DEĞİL

ABD SİHA'yı kasten düşürdüğünü açıklıyor. Dışişleri Bakanlığı, teknik nedenlerle düşürüldüğünü söylüyor. Türk devletine yakışan açıklama bu değildir. Türk devleti benim uçağımı düşüremezsin der. Kurtuluş Savaşımızın başında bazı askerlerimizin komutanlarımızın hapse atılması karşısında Mustafa Kemal Paşa Anadolu'da bazı yabancı subayları tutukladı. Türk tavrı budur.

TERÖR BÖLGE ÜLKELERİYLE İŞBİRLİĞİYLE BİTİRİLİR

ABD emperyalizminin güdümündeki PKK,DEAŞ gibi bölücü ve yobaz terör örgütlerine karşı ittifak potansiyelimiz Rusya, İran, Irak, Suriye ve Azerbaycan'da. Biz komşularımızla bölgedeki sorunları çözüyoruz. Karabağ'ı Rusya'yla işbirliği yaparak kurtardık. Irak'ın kuzeyinde İkinci İsrail ilan ediliyordu, bu girişimi de bölge ülkelerinin işbirliğiyle bozguna uğrattık.

Türkiye-Rusya-Suriye-İran-Irak işbirliği bölgeye barış ve huzur getiriyor. Bölgenin sorunlarını çözüyor. Bizim bu modeli Suriye'de de hayata geçirmemiz lazım. Türkiye'nin Suriye'de işbirliği yapacağı kuvvetler Suriye,Rusya ve İran'dır.

ATLANTİK SİSTEMİNE BOYUN EĞEREK BİR ÇÖZÜM YOK

Doğu Akdeniz de bu cephenin bir parçası. Suriye'de olan çatışmalar Ukrayna'ya, Umman'a kadar uzama eğilimi taşıyor.

Atlantik sistemine boyun eğerek, onurumuzu kırarak bir çözüm yok. ABD güdümlü terör örgütlerini ABD'yle anlaşarak bitiremeyiz. Hükümetin süpürme adını verdiği anlayış çok yanlıştır. Çünkü süpürme harekâtıyla PKK bitirilmiyor. PKK'yi bitirme politikasını Vatan Partisi milletin ve hükümetin önüne koymaktadır.

Türkiye-Rusya-Suriye-İran-Irak işbirliği bölgeye barış ve huzur getiriyor. Bölgenin sorunlarını çözüyor. Bizim bu modeli Suriye'de de hayata geçirmemiz lazım.PKK'yı bitirmek en başta Suriye'yle anlaşarak olur. Suriye ve Rusya buna hazırdır. Çin Halk Cumhuriyeti de bu işbirliğini desteklemeye hazırdır. Hükümeti Atlantik sistemi içinde çaresizlik aramaktan vazgeçmeye çağırıyorum. Bu bizim vatan bütünlüğümüz ve ekonomik gelişmemiz açısından tarihi önemdedir.

Vatan Partisi bu sağlam programı ve sağlam stratejiyi uygulamaya hazır, kadroları bunu uygulayacak yeteneklere ve uzmanlığa sahiptir. Türkiye'nin kadroları bizim kadrolarımızdır. En önemlisi TSK ve Türk polisi gibi kahramanlara sahibiz. TSK'nın ve Türk polisinin kılıçları keskin olsun.

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni