Sağlık
Giriş Tarihi : 24-06-2023 13:10

Yeşilay ve Narkotikten Uyuşturucuyla Mücadele Günü

Yeşilay, Orhangazi Kültür Merkezi’nde NarkoRehber sunumu ve Yeşilay Danışmanlık sunumunu gerçekleştirerek katılımcıları madde bağımlılığı hakkında bilgilendirdi, tedavi hizmetlerini anlattı.

Yeşilay ve Narkotikten Uyuşturucuyla Mücadele Günü

Birleşmiş Milletler'in Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü olarak ilan ettiği 26 Haziran tarihinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüyle birlikte Yeşilay, Orhangazi Kültür Merkezi’nde NarkoRehber sunumu ve Yeşilay Danışmanlık sunumunu gerçekleştirerek katılımcıları madde bağımlılığı hakkında bilgilendirdi, tedavi hizmetlerini anlattı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün madde bağımlılığına dair yaptığı NarkoRehber sunumuyla maddelerin zararlı yapıları, korunma yöntemleri, suç teşkil eden uygulamalar ve ülkemizdeki son durum aktarılırken, Yeşilay’ın psikososyal destek hizmeti olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) tütün, alkol, madde, teknoloji ve kumar bağımlısı bireylere ve ailelerine yönelik ücretsiz psikolojik rehabilitasyon ve sosyal hizmet desteğinin işleyişi anlatıldı. Alo 115 numarası üzerinden kolayca randevu alınarak bağımlılıklarından kurtulabilecekleri anlatıldı.

Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. NarkoRehber ve Yeşilay standlarıyla bilgilendirici broşür ve günün anısına armağanların takdim edildiği program sona erdi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni