Siyaset
Giriş Tarihi : 15-01-2024 17:16

AK Parti Erenler Başkan Aday Adayı Yıldırım vizyon projelerini açıkladı

AK Parti’de aday adaylarının belirlenmesi süreci devam ederken, Erenler Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Erdal Yıldırım seçim çalışmaları kapsamında projelerini açıkladı.

AK Parti Erenler Başkan Aday Adayı Yıldırım vizyon projelerini açıkladı

31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel ve mahalli idareler seçimlerine aylar kala, AK Parti’de aday adayları belirleme süreci devam ediyor. Sakarya’da da aday adaylarının seçim kapsamında çalışmaları devam ederken, Erenler Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Erdal Yıldırım da halkla bir araya gelmeyi sürdürüyor. Aday olduğu günden bu yana vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılanan Yıldırım, Erenler ’in sorunlarını çok iyi bildiğini dile getirirken, kendisine görev verildiği takdirde sosyal projelerini de hayata geçireceğini belirtti.

Birinci hedefim: Sakaya ’ya Özel Bir Üniversite Kazandırmak

Yıldırım, “Erenler ile ilgili kafamda oluşturduğum projelerden biri de iş camiasıyla beraber özel bir üniversiteyi hayata geçirmek istiyorum. Sakarya’da bulunan binlerce çocuğun başka illere ya da başka ülkelere değil de Sakarya'da ailelerinin yanında okumaları en büyük hayalim ve hedefim.

Özel Üniversiteye bağlı Tıp Fakültesi ile üniversite hastanesi

Üniversitenin Tıp Fakültesine ait araştırma hastanesi oluşturulması. Eğer olabilirse yoğun bakım ünitelerinin arttırılması. Çünkü kendim bizzat şahit oldum. 2015’te ben babamı kanser hastalığından kaybettim. Umuttepe ye götürmüştük babamı hastalığının son evresiydi, yoğun bakım ünitesine kaldırılacakken, Hastanede yoğun bakım ünitesinde boş yer kalmadığı için, biz Hastamızı Gebze’ ye Özel Bir Hastaneye götürmek zorunda kaldık. Çünkü Sakarya'da yer yoktu. Buradaki birçok hasta Yalova, Düzce, gibi çevre illere sevk edilmek zorunda kalıyor. Olabildiğince yoğun bakım ünitesi yapıp ağır hastalar için bu imkânları sağlamak istiyorum.

Okulumuzun diş hekimliği Fakültesine ait Hastanesi ile kazandırmak istiyorum. Bu sayede öğrenciler mezun olunca iş hayatına başlarken hazır hekim olarak başlamış olacaklardır. Açıklamalarında bulundu.Son yıllarda “İnsanlarımız özellikle Tenis oynamayı öğrenmeyi çok seviyorlar. Bunun için maalesef ilçemizde doğru düzgün yer olmadığı için Serdivan’a veya Arifiye’ ye gidiyorlar.”

Ben böyle yerler yaparak ilçemizin sosyalitesini arttırmak istiyorum

İnsanların çoğunun iş yeri Ticareti Erenler ’de ama yatmaya veya sosyal hayatı yaşamak için yaklaşık 15-20 dakikalık trafik mesafesini 2 saatte gitmek zorunda kalıyor.Yıldırım, açıklamalarında şu ifadelerle devam etti; “Bu nedenden dolayı üniversitenin yanında bir kütüphane, sinema salonları, kafeteryaları oyun ve eğlence alanları oluşturulabilir. Sakarya Nehri kenarına balık restoranı, normal restoranlar, düğün salonları, yürüyüş yolları yapmak istiyorum. Ayrıca ilçemizdeki park ve boş arazilere mini futbol, basketbol, voleybol, tenis sahaları yapıp Erenler ve Çevre İlçelerin Hatta İllerin hizmetine sunmak istiyorum. En büyük hedefim bu. Mesela benim Eşim de çok sever tenis oynamayı. Tenis oynamak için ya Serdivan’a ya da Tenis Kulübüne Arifiye ‘ye gidiyor çoğu insan gibi. Bu yerler Ticari amaçlı olduğu için her kişi bunlardan maalesef faydalanamıyor. Ama her şey para demek değildir. İllaki her şeyi parayla yapmaya gerek yok. Ben böylesi yerler yapıp, İlçemizin bu açığını kapatmak istiyorum.

Bir Diğer Projemde Outlet Tarzı AVM Projesi

Vatandaşımızın gelip rahat alışveriş yapabileceği yerler yapmak istiyorum. Buralarda fahiş fiyatları olmayan Outlet Tarzı Alışveriş Merkezi projelerim var. Çark Caddesindeki dükkân ve mağazaların en büyük sorunu çok yüksek kira ve aidatlarının olması. Hatta yer yer Çark Caddesinin Kiraları ile İstanbul Bağdat Caddesi veya Beyoğlu’ndaki Dükkân ve Mağazaların kiraları ile neredeyse eşit olması, bu da Dükkân veya Mağaza giderlerini arttırmaktadır. Bundan dolayı alternatif yerler oluşturup, ailelerimize daha ucuz güvenli ve ekonomik alışveriş imkanları sağlamak istiyorum" açıklamalarında bulundu.

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni