Kültür
Giriş Tarihi : 26-02-2024 23:04

Atatürk’ün silah arkadaşı Ali Fuat Paşa’nın mezarı nerede?

Gazeteci Şaban Mergül tarafından Sakarya TV’de hazırlanıp canlı olarak sunulan “Jüri 54 Sakarya” programında,” Atatürk’ün silah arkadaşı, İstiklal Mücadelesi kahramanlarından Ali Fuat Cebesoy’un mezarı” konusu tartışıldı.

Atatürk’ün silah arkadaşı Ali Fuat Paşa’nın mezarı nerede?

Gazeteci Şaban Mergül tarafından Sakarya TV’de hazırlanıp canlı olarak sunulan “Jüri 54 Sakarya” programında,” Atatürk’ün silah arkadaşı, İstiklal Mücadelesi kahramanlarından Ali Fuat Cebesoy’un mezarı” konusu, hararetli tartışılarak, konuya açıklık getirildi.
Gazeteci Şaban Mergül’ün kolaylaştırıcılığında, Haluk Akbay, Ahmet Pekşen, Ünal Dabak, Dr. Dursun Bostancı, Ahmet Çoşkun Aydın, Yusuf Cinal, Engin Şenol, Bahtiyar Bodur, İdris Toska, Namık Cihan’ın katıldığı programda merhum Ali Fuat Cebesoy yanında, Sakarya’nın güncel sorunları da irdelendi.


SAGÜSAD Başkanı Ünal Dabak,” Sakarya’nın tarihi değerlerini gündeme taşıyarak, bu değerlerin gün yüzüne çıkarılması için gayret ediyoruz. İstiklal Mücadelesinin ve Atatürk’ün silah arkadaşı Ali Fuat Cebesoy’un sağlığında işaret ettiği Alifuatpaşa’da ki kabri ve çevresi pek hoş olmayan bir durumda. Cami büyütülmüş, cami klimaları mezarı gölgelemiş. Mezarın Parla tepeye nakli, ya da bu alanın, yeniden düzenlenmesi gerekir” diyerek, konuyu gündeme getirdi.


Daha sonra, Ali Fuat Cebesoy’un mezarının, Alifuatpaşa’da mı, Ankara Devlet Mezarlığı’nda mı olduğu tartışmalarına Geyveli emekli öğretmen, yazar Namık Cihan, gazeteci Yusuf Cinal, bunun mümkün olmadığını tanıklar nezdinde dile getirdi ve gerek mezar ve gerekse “Kuvayı Milliye Müzesinin” yeniden düzenlenmesi, elden geçirilmesi hususuna dikkat çektiler.


Jüri 54 Sakarya üyeleri, Sakarya TV’de üç saat boyunca Sakarya sorunlarını gündeme getirerek, bu sorunlara çözüm önerileri sundular.
Sakarya TV’de her hafta Youtube ve diğer sanal ortamlarda canlı olarak yayımlanan “Jüri 54 Sakarya” adlı programı canlı ve sonradan tekrarını izleyebilirsiniz..

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni