Genel
Giriş Tarihi : 15-02-2022 17:01   Güncelleme : 15-02-2022 17:01

BİMUD: Eğitim, Spor ve Sanat alanlarına dikkati çekiyor!

Bilim Adamları ve Mucitler Derneği Genel Başkanı Yusuf Uygur, eğitime dikkat çekerek ‘’okullarda gençleri spor bilim ve sanat alanlarına teşvik edici projeler oluşturmak gerekiyor’’ dedi

BİMUD: Eğitim, Spor ve Sanat alanlarına dikkati çekiyor!

Bilim Adamları ve Mucitler Derneği Genel Başkanı Yusuf Uygur, eğitime dikkat çekerek ‘’okullarda gençleri spor bilim ve sanat alanlarına teşvik edici projeler oluşturmak gerekiyor’’ dedi.

Başkan Uygur, hazırladığı çözüm önerileri raporunda eğitim ile ilgili konulara değindi: "İlk ve ortaöğretim kurumlarında mutlaka yüzme havuzu, resim müzik gibi sanat atölyeleri fen laboratuvarları ve el becerilerini analitik düşünmeyi sağlayıcı iş atölyeleri oluşturulmalı."

İlimizdeki iş insanlarının eğitim, spor ve sanat gibi konularda sponsor olarak destek vereceklerine canı gönülden inandığını belirten Uygur,‘’ İl ve İlçe merkezlerindeki ilk ve orta öğretimi veren okullarda yüzme havuzu olmalı.  Her Sakaryalı öğrencinin spor salonlarında Yüzme,güreş,Taekwando, Basketbol ve Futbol gibi çeşitli branş sporlarıyla ilgilenmesi, kişisel gelişimi için de ayrı bir öneme sahiptir.

Yetenekleri ortaya çıkaralım

Resim, müzik, heykeltraşlık, gibi sanat yapılabilen alanlar ve fen laboratuvarları oluşturmanın önemine vurgu yapan Uygur, " Çocuklar fen bilimlerinin ana materyallerini, mercek yapısını inceleyebilsinler, bunlar geleceğin bilim adamları olacak.

Matematik laboratuvarında trigonometri, logaritma öğrenen çocuklar küçük yaşta bilime yakınlaşır. İş atölyelerinde çocukları küçük yaşta üretime yönlendirebiliriz. Uzman sosyologlar ile çocukların kendilerine uygun spor ve sanat kulüplerine üye olmalarına yardım edebiliriz. Bu kulüpler, birlikte çalışma, takımdaşlık ve paylaşma kültürü arttırır. Sağlıklı üretken ve ahlaklı toplum yetiştirmek olmazsa olmazımız olduğu gerçeği büyük Türkiye İnancamız gereği içindir.’’ dedi.

‘’Spor kulübü oluşturulsun’’

‘’Her mahallede mutlaka bir spor kulübü oluşturulacak ve bu mahallelerde mutlaka en az bir tane futbol, basketbol ve voleybol yapılabilecek açık saha ve amatör sporcular içinde halkımızı bilinçlendirici hem maddi hem manevi öğretim alabilecekleri kapalı spor salonları yapılmalı. Her mahallede her yaştan insanlarımızın başta yürüyüş yapması  kitap okuması, mahalleli ile sohbet yapılabilmesi ve açık havada dinlenmesi için yeşil alanlar oluşturulması.’’

-Elektrikli otobüsler ile ücretsiz ulaşım

-Tüm ilk ve ortaokulları kapsayacak şekilde elektrikli otobüsler temin edilerek öğrencilerin okula ulaşımlarının ücretsiz hale getirilmesi.

-Her ilçe merkezine kütüphane ve aşevi.

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi, camii ve aşevinin kent merkezinde uygun bir alana yapılması;Sakarya kent merkezinde ve ilçelerinde sabah ve akşam olmak üzere 2 öğün her isteyene bedava yemek verilmesi;

Sosyolojik yıkıma karşı devrim niteliğinde olacaktır.

Çöp ve temizlik işlerinin akşam 10.30'dan sabah 06:00'ya kadar yapılmasının çok daha uygun olacağının belirtildiği raporda şu ifadelere yer verildi:

" Her mahallede belediyelere bağlı mahalle çavuşları, dernekleri olacak ve bunlar mahalle muhtarları ile koordineli çalışacaklardır. Sorunları bizzat belediye görevlilerine yerinde duyuracak ve merkeze bildirecektir.

Ekmek, süt, şeker ve yağ gibi ana gıda maddelerini kaliteli ve ucuza satabilecek tanzim satış merkezleri her mahallede kurulacaktır.

Özellikle sporda alt yapıya destek verilecek ve her alan da yarışmacı ruha sahip olmamız sağlanacaktır. Bunun için sporcu ve sanatçı yetişen bir kent olma idealimizdir.

Ulaşım mutlaka her ilçe şehir merkezi olan Adapazarı kent merkezine tramvayla bağlanacak, şehir merkezine ulaşım için bir ana halter yapılacaktır. Tramvay hatları öncelikle Yenikent, Adapazarı gar, Yenikent Kampüs, Sapanca, Arifiye, Adapazarı, Hendek, Akyazı Adapazarı, Kocaali, Karasu, Ferizli Söğütlü Adapazarı ve her hat birbiri ile bağlantılı olacaktır."

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni