Siyaset
Giriş Tarihi : 10-05-2023 11:26

Milletvekili Adayı Duygu Çetinkaya Acar “Kalitesi düşen eğitim Yapboza döndü “

İyi Parti 28. Dönem 5. Sıra Sakarya Milletvekili Adayı Av. Duygu Çetinkaya Acar, “Deprem ardından 24 yıl geçti. Sakarya’da rant dışında herhangi bir proje üretilmedi. Her hangi bir çalışma yapılmadı. Eğitim kalitesi de ülke genelinde düştü. Nerede ise tamamen bir yapboza döndü” dedi.

Milletvekili Adayı Duygu Çetinkaya Acar “Kalitesi düşen eğitim Yapboza döndü “

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimler öncesinde çalışmalarını aralıksız sürdüren İyi Parti 28. Dönem 5. Sıra Sakarya Milletvekili Adayı Av. Duygu Çetinkaya Acar, LC Haber’i ziyaret etti. Ziyaretinde, LC Haber İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Candan’a yayın hayatında başarılar dileyen Milletvekili Adayı Duygu Çetinkaya Acar, parti ve seçim çalışmaları hakkında görüş ve düşüncelerini dile getirdi. LC Haber İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Candan ise nazik ziyaretinden dolayı Duygu Çetinkaya Acar’a teşekkür ederek Adaylık sürecinde başarılar diledi.

Şikayetler artık gür sesle dile geliyor

İYİ 2018 yılında gerçekleşen Sakarya İl Kongresi ile birlikte partinin içinde olduğunu dile getiren Milletvekili Adayı Av. Duygu Çetinkaya Acar, “İYİ Parti Sakarya İl Teşkilatında 2 yıl İl Başkan Yardımcılığı görevi yaptım. Sonrasında il yöneticisi olarak göreve devam edip bu yıl yeni yönetimde yer almayarak Sakarya Milletvekilliği için Aday adaylığı sürecine dahil oldum. Şimdide Adayım. 2018 seçimlerinde de sahadaydım. O güne göre insanlar bize göre daha sıcaklar, daha fazla destek görüyoruz. Tepkiler çok daha olumlu.2018 seçimlerinde ki seçimde bizlere kapılarını açmayan insanların 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçim öncesinde insanların bizleri evlerine buyur ettiler. Kısık sesle dile getirilen şikayetlerin şimdi daha gür sesler ile söyleniyor.” dedi.

Eğitim seviyesi yükseltilmeli

Konuşmasında, Sakarya’nın en büyük eksikliğin depreme hazırlık olduğunu dile getiren Av.Duygu Çetinkaya Acar; ”Genel olarak ülkemiz genelinde liyakat eksikliği hem de biraz rantçılıktan kaynaklı deprem konusunun üzerine yeterince yeterinde eğilmedik. 1999 yılında Gölcük merkezli yaşanan deprem ardından 24 yıl geçti. Sakarya’da rant dışında herhangi bir proje üretilmedi. Her hangi bir çalışma yapılmadı. Eğitim kalitesi de ülke genelinde düştü. Nerede ise tamamen bir yap boza döndü. Aslında bu okullarda yarın ülkemizi yerelde ve genelde yönetecek olan insanları eğitiyoruz. 24 yılda pandemi geçiren, uzaklaşan, ilk önemli olayda kapanan eğitim kurumları olmakta. Yurt dışına yönelik göçleri de düşünüldüğünde nitelikli kaliteli insan sayısında azalmalar olacağını öngörmekteyim. Yapmamız gereken dış ülkelere yönelik beyin göçünü engelleyip, eğitim seviyesini yükselterek yarınımızın gençlerini güzel eğitilmeliyiz” diye söyledi.

En büyük şikayet ekonomi

Saha çalışmalarında en çok şikayetin ekonomi olduğunu belirten Milletvekili Adayı Av. Duygu Çetinkaya Acar; “Halkımızla sahada yaptığımız görüşmelerde en çok ekonomik sıkıntılarını dile getirmekteler. Halktan uzaklaştıklarını söylüyorlar insanlar. Özellikle, eski AK Parti seçmenleri ‘Evet biz seviyorduk. Bir dönem oylarımızı verdik. Fakat gün geçtikçe belki de 20 yılın getirdiği rahatlıktan da kaynaklı olarak sırça köşkün içinde halktan kopuk ve uzaklaşmış olarak görüyoruz. Oy vermeyi düşünmüyoruz. Hatta pişman olduk’ diyerek tepkilerini dile getiriyorlar” dedi.

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni