Siyaset
Giriş Tarihi : 21-11-2023 15:13

“O” AK Parti'nin Sakarya’da tek kadın belediye başkan aday adayı

AK Parti Erenler kurucu başkanlarından olan Semiha Bafralıoğlu, Erenler Belediye başkan aday adaylığını açıkladı. 20 yıldır aktif siyasetin içinde olan Bafralıoğlu, AK Parti'nin Sakarya’da tek kadın belediye başkan aday adayı oldu.

“O” AK Parti'nin Sakarya’da tek kadın belediye başkan aday adayı

20 yılı aşkın zamandır siyasetin içinde olan ve ismini yaptığı güzel işlerle duyuran AK Parti Erenler kurucu başkanlarından Semiha Bafralıoğlu, Sakarya’da AK Parti’den tek kadın belediye başkan aday adayı oldu. Cesaretiyle kadınlara örnek olan Bafralıoğlu; geçtiğimiz günlerde AK Parti Erenler ilçe binasında düzenlediği toplantıda Erenler belediye başkan aday adaylığı müracaatını yaptı.

Ailesi ve yakınlarıyla Erenler İlçe teşkilatına giden Bafralıoğlu, aday adaylığı başvuru dilekçesini AK Parti Erenler İlçe Başkanı Ömer Barik'e teslim etti.Adaylık başvurusu sonrasında açıklama yapan Bafralıoğlu, Erenler ile ilgili projelerinden bahsetti.

“Erenler sosyal yaşam ve turizm alanında gelişmesi gerekiyor”

Erenler’de yapılması gereken çok şey olduğunu söyleyen aday adayı Bafralıoğlu; “ben geçtiğimiz dönemde de Erenler’de belediye başkan  aday adayı olmuştum. 35 maddelik bir projem var. İçerisinden bir kaç tane bahsedecek olursak; Erenler’in özellikle sosyal yaşam anlamında gelişmesi gerekiyor. Önceden biliyorsunuz ki bir köydü. Ancak artık Erenler bir köylükten çıktı, ilçe oldu. Sosyal yaşam alanında, turizm ve bir çok alanda fazla gelişmesi gerekiyor. Bizim Sakarya Nehri gibi bir nehrimiz var. Orayla alakalı çok güzel projelerim var.

“Erenler’de seyir terası projem var”

Onun dışında Tepe Mahallesi’nde manzarası çok güzel dağlık bir alan var. Oraya seyir terası yapma projem var. Ayrıca köyde yaşayan gençlerin kahve dışında gidecek hiçbir bir yeri yok. Bu sefer de yanlış şeylere yönelmeye başlıyorlar. Bunların önüne geçmek adına gençlerin gidebileceği, spor faaliyetleri yapabileceği ve birlikte oturabileceği projelerim var” açıklamalarında bulundu.

“Ben kadınım yapamam demeyin”

AK Parti’nin Sakarya’daki tek kadın aday adayı olduğunu söyleyen Bafralıoğlu, “kadınların siyasette ve her alanda ön planda olması lazım. Çünkü kadınlar her zaman hayata farklı açıdan bakar. Benim bu anlamda kadınlara vermek istediğim mesaj; güçlü olsunlar ve iradeli olsunlar. Biz kadınlar her şeyi başarabiliriz. Ben yapamam ya da ben kadınım deyip geri durmasınlar. Her yerde bizim var olmamız ve kadın elini değdirmemiz gerekiyor. Ben bu zinciri kırmak adına bir adım attığımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Semiha Bafralıoğlu kimdir?

1969 Erenler doğumlu olan Bafralıoğlu evli ve 2 çocuk annesi. Özel Avrupa Üniversitesi Makedonya Cumhuriyeti Siyaset Bilimleri Fakültesi, Uluslararası ilişkiler mezunu. Çeşitli firmalarda ve okullarda okul aile birliği yöneticiliği yapan Bafralıoğlu; aynı zamanda LC Haber Ajansı’nın da yönetim kurulu üyesi. Yaklaşık 20 yıldır siyasetin içinde olduğunu belirten aday adayı, AK Parti Erenler kurucu başkanları arasında. 2015 yerel seçimlerinde AK Parti Erenler Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildi. 2018 yılında AK Parti Sakarya Milletvekili adayı oldu. 2019 yılında ise Erenler Belediye Başkan aday adaylığına başvuran Bafralıoğlu, önümüzdeki 31 Mart 2024 seçimlerinde Belediye Başkanı olmayı hedefliyor.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni