Manşet
Giriş Tarihi : 05-09-2023 17:44

Sakarya da Mısır Üreticisi Alanlara iniyor

Sakarya Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu 7 Eylül Perşembe günü saat 14.00 te Sakarya Kent Meydanında Basın açıklaması yaparak tepkilerini koyma kararı alıdı.

Sakarya da Mısır Üreticisi Alanlara iniyor

Konuyla ilgili olarak Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş Ulusal Kanal Mikrafonlarına Açıklamasında “Açıklanan fiyatlar şaka gibi bütün girdilerimiz % 80 – 120 zamlanırken mısır fiyatlarına yapılan % 5 lik zam, şaka gibi. Bize ekmeyin üretmeyin der gibi. Maliyetlerinin altındaki bu fiyatlarla bu yıl tarlalrarımızı ekmemiz çok zor.

Biz çalışıyoruz üretmek istiyoruz. Girdi fiyatları, sulama maliyetleri ve banka faizleri altında eziliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu fiyatları güncellenmesi yolunda talimat verdiği duyumlarını alıyoruz. Güncelleme yapılmazsa üretime devam etme imkanımız olmayacak.

7 Eylül 2023 Perşembe Saat 14.00 te tüm üreticilerimizi ve üretici dostlarını Adapazarı Kent Meydanına tepkilerimizi dile getirmeyedavet ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili olarak Sakarya Erenler – Arifiye Ziraat Odası Başkanı Lütfü Akbıyık “Odamız üyesi çiftçilerimizle birlikte bizde 7 Eylül perşembe saat 14:00 de Sakarya Kent Meydanın da hazır olacağız.

Bu şartlarda üretim yapamayız. Makul bir iyileştirme yapılacağını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni