Siyaset
Giriş Tarihi : 01-03-2024 21:29

.SBB Adayı Mehmet Erdoğan: "Değişim Sakarya’ya DEVA olacak"

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan 31 Mart 2024 seçim çalışmaları kapsamında vizyon projelerini açıkladı.

.SBB Adayı Mehmet Erdoğan:

İnci Park Otel'de basınla bir araya gelerek projelerini aktaran DEVA Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, "Keyfi kararlar, zamanında alınmayan önlemler, plansız yatırımlar, çağın gereklerinden ve gelecek perspektifinden yoksun vizyonsuzluk, kayırmacı yönetim anlayışı ve kaynak israfı gibi pek çok sebep yüzünden Sakarya gelişmek bir yana, güncel sorunlar içinde boğulan bir kent haline geldi. Halkımızın bin bir umutla güven duyarak emanet ettiği Sakarya’da 20 yıldır keyfi yönetim sergileyen, halkın sorunlarını çözmek bir yana, çözümsüzlüğü gelenek haline getiren bir anlayış hakim. Hepimiz farkındayız ki; daha iyisini, daha güzelini ve daha fazlasını hak ediyoruz ve bunu başarabiliriz. İmkanlarımız, kaynaklarımız buna müsait. Yapacağımız tek şey bu anlayıştan, bu zihniyetten kurtulmak. Daha güçlü, daha müreffeh, daha yaşanabilir bir Sakarya için yerel seçimlerde bu değişimi sağlamak zorundayız. Değişim Sakarya’ya DEVA olacak. İnanın, güvenin.

"Kaynaklarımızı israf etmeden kullanacağız"

İnsanımızın geleceğe güvenle bakabileceği, huzur, mutluluk ve refah içinde yaşayabileceği bir kent inşa etmek en büyük hedefimiz. Başarıyı, kentte yaşayanların mutluluğu ile ölçen insan odaklı bir anlayışa sahibiz. Sakarya’yı ekonomik ve sosyal yönden kalkındırmak en büyük idealimiz. Kentimizde yaşayan herkesin refahından, huzurundan ve mutluluğundan sorumluyuz. Herkesin fırsatlardan eşit şekilde yararlanmasını hedefliyoruz. Bu nedenle kaynaklarımızı israf etmeden, sadece gerekli yatırımlar için ve gereği kadar kullanacağız.

Ayrımcılık, kayırmacılık, rant devşirme ve israfa son vereceğiz.

Kaynaklarımızı Sakarya’nın öncelikleri için yerinde ve verimli kullanacağız.

Haksız kazanca ve vurguna fırsat vermeyeceğiz.

Sistemde haksız kazanç sağlamayı mümkün kılan tüm açıkları kapatacağız.

Yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gideceğiz; geçmiş dönemlerde yapılan iş ve işlemleri denetime açacağız.

Kentin sahibi gibi davranmayacağız, halkın hizmetkarı olacağız. Şehri heva ve heveslerimizle değil, halkımızın kararı
ve yararı doğrultusunda yöneteceğiz.

Ortak geleceğimizi ortak akılla kuracağız.

Şeffaf olacağız, hesap vereceğiz.

Kente ilişkin radikal kararlarda ileri görüşlü, katılımcı demokratik bir yöntem uygulayacağız.

Planlanan ve yürütülen hizmetlerle ilgili olarak sürekli bilgilendirme yapacağız

Projelerinde Kentsel dönüşüme değinen Mehmet Erdoğan açıklamalarında şu şekilde devam etti;

"Sadece ekonomik ömrünü doldurmuş ya da hasarlı veya risk altındaki yerleşim yerlerini yıkarak yerine yenisini yapmak değildir. Sakarya’da yaşayan insanlarımızın yaşamsal risklerini ortadan kaldırırken kent ruhuna uygun bir yapılaşmayı gerekli görüyoruz. O nedenle Sakarya’yı her şeyiyle bize ait olan, bizimle yaşayan, ‘biz’e dahil bir şehire dönüştürmek temel hedefimizdir."


Kentsel yenilenme master planı çerçevesinde kurumsal paydaşlarımızın
katılımı ile şehrin riskli yapı stokunu tespit edeceğiz ve gerekli kentsel yenileme çalışmalarını yürüteceğiz.

Yerel afet tehlikesi ve risk haritalarını hazırlayacağız.

1999 öncesi yapılan 4-5 katlı binaların tümünü denetime tabi tutarak,
risk durumuna göre 5 yıl içinde kentsel dönüşüme tabi tutacağız.

Tüm şehir genelinde sokak ve cadde bazında tehlike arz eden, ekonomik
ömrünü tamamlamış yapıları tespit edip yıkılıp yeniden yapılmasını veya
yapı güçlendirmesini için azami gayret sarf edeceğiz.

Her mahallede kolay ulaşılabilecek şekilde bir afet toplanma merkezi kuracağız. Her mahallede muhtarlıkla işbirliği çerçevesinde araç gereç, acil
ihtiyaç depoları ve uygulama planları koordinasyonunu sağlayacağız.

Kamu kurumları başta olmak üzere diğer özel yapılarda da depremin etkilerini en aza indiren sismik izolatör sisteminin kullanılması için teşvik ve
destek çalışmalarında bulunacağız.

Köy yerleşimlerinde deprem, sel, orman yangını, heyelan vb. risklere ön alıcı nitelikte Kırsal Yenilenme Çalışmaları başlatacağız.

İlimizde tarihi ve kültürel mirasın afetlere karşı korunması için özel tedbirler alacağız.

DEVA Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan kimdir?

DEVA Partisi Sakarya Kurucu İl Başkanı Mehmet Erdoğan, 1961 yılında doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Sakarya’da tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1985 yılından bu yana kendi şirketini yönetmekte. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Sakarya Birinci ve İkinci Organize Sanayi Bölgeleri’nde Kurucu Müteşebbis görevlerini üstlendi. Adapazarı Belediyesi’nde Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni