Spor
Giriş Tarihi : 07-02-2024 15:51   Güncelleme : 07-02-2024 17:29

SBB Bedensel Engelliler SK şampiyonluk kupasını alarak süper ligi hedefliyor

Kısıtlı imkanlarına rağmen büyük bir başarıya imza atarak 1. lige yükselen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bedensel Engelliler Spor Kulübü, bu yıl şampiyonluk kupasını alarak süper ligi hedefliyor. Kulüp Başkanı Cemil Yıldırım, ikinci yarı için forvet ve defans oyuncusu takviyesini yaparak bu yıl kupayı alacağız” dedi.

SBB Bedensel Engelliler SK şampiyonluk kupasını alarak süper ligi hedefliyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bedensel Engelliler Futbol Kulübü Başkanı Cemil Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında, klübün kuruluş amacı ve hedeflerini paylaştı. Toplantıya Başkan Cemil Yıldırım’ın yanısıra Başkan Yardımcısı Serdal Rodop, kulüp idarecileri ve futbolcular da katıldı. Yeni Sakaryaspor Stadı’ndaki kulüp binasında basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Yıldırım yaptığı konuşmada, ampüte futbolunu şehre duyurarak bir farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti.

Topluma kazandırmak

Ampute futbolu ile bedensel engelli bireylerin sosyal faaliyetlere katılmalarını sağlama ve topluma kazandırma amacı ile yola çıktıklarını ifade eden Başkan Yıldırım, Sakarya’nın adını ülke çapında ve uluslararası alanda başarı ile temsil etmek istediklerini söyledi.

Kulübün kurumsal kimliği hakkında bilgi veren Başkan Yıldırım, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin bir takımı olmadıklarını, isim hakkı karşılığında sponsorluk anlaşması gereği bu isim altında ligde yer aldıklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesinin deplasman giderleri ve bir kısım masrafları karşılayarak destek yaptığını belirten Yıldırım, takımın başarısı için tüm şehrin desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Kulübe destek amaçlı bir gece düzenlemeyi plandıklarını ifade eden Yıldırım, büyük bir organizasyonla farkındalık oluşturacak bir etkinlik için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Büyüyen bir kulüp

Sakarya’daki engelli bireyleri topluma kazandırabilmek için neler yapabileceklerini düşündüklerini ve 2018 yılında ampute futbol takımını kurmaya karar verdiklerini belirten Yıldırım, “2018 yılında ampüte 8 sporcu 2 kaleci ile bu kulübü kurduk. Sakaryada’ki engelli bireyleri sosyal hayata kazandırabilmek için neler yaparız diye düşünerek yola çıktık ve böyle ampüte bir takım kurmaya karar verdik. Yakınımız ve çevremizden bedensel engelli yeni yeni arkadaşlara ulaşarak takımımıza kazandırdık. Bugün itibariyle 46 sporcusu olan bir kulübüz. Bu arkadaşlarımızın bir kısmı faal olarak futbol oynarken bir kısmı da kulübün içeresinde görev yapıyor” ifadelerini kullandı.

Hedef şampiyonluk

2022-2023 sezonunda takıma yapılan transferler ile 2. Lig’de sezonun bitimine 3 hafta kala şehre şampiyonluk kupasını getirdiklerini hatırlatan Başkan Yıldırım, “Ligde liderin 1 puan arkasındayız. İkinci yarı için forvet ve defans oyuncusu transferi takımımızı güçlendireceğiz. Hedefimiz bu yıl kupayı almak” diye konuştu.

Toplantıda basın mensuplarının soruları na yanıtlayan Başkan Cemil Yıldırım konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“2018 yılında ampüte 8 sporcu 2 kaleci ile bu kulübü kurduk. Sakaryada’ki engelli bireyleri sosyal hayata kazandırabilmek için neler yaparız diye düşünerek yola çıktık ve böyle ampüte bir takım kurmaya karar verdik. Yakınımız ve çevremizden bedensel engelli yeni arkadaşlarımıza ulaşarak onları takımımıza kazandırdık Bünyemizde aktif olarak 46 oyuncu bulunmaktadır. En küçüğü 15, en büyüğü 65 yaşındadır. Kulübümüz ilk yılında katıldığı 2019 – 2020 sezonu 2. ligde pandemi sebebiyle ilk yarı tescil edilen ligimizde 3. sırada bitirdik. 2020 – 2021 sezonunda ise Ankara’da düzenlenen 12 takımlı ligde lokal olarak düzenlenip sezonu 4. olarak tamamladık.

Dar imkanlarla büyük başarı

Ekibimiz, 2021 – 2022 sezonuna muhteşem bir başlangıç yaparak 12 takımlı ligde, 24 maç, 19 galibiyet ve 69 gol ile şampiyonluğa ulaştı. Kısıtlı imkanlara rağmen büyük bir başarıya imza atan ekibimiz 1. lige yükseldi.

2022 – 2023 sezonu Kahramanmaraş depremi sebebiyle verilen büyük aranın ardından Antalya’da lokal olarak yapılan birincilikte ilk 1. ligdeki ilk deneyimimizde ise 9 takımlı ligde, ligi 4. olarak tamamlayan takımımız hiç kart görmeyen ve uyarı almayan tek takım olarak turnuvanın en centilmen takımı seçilip Federasyon tarafından ödüllendirilmiştir.

Şu an devam eden 2023-2024 sezonunda ise 8 takımlı ligde ilk yarıyı 7 maç 4 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak ligde halen 2. sırada bulunmaktayız. Attığımız 22 gole karşılık 6 golü kalemizde gördük, hedefimiz şampiyonluk olduğu için güçlü kadromuzu devre arası transferlerle 2 milli takım oyuncusunu renklerimize bağlayarak takımımızı şampiyonluk mücadelesinde üst sıralarda tutmaktadır.

Futboldan daha önce

Kulübümüz sadece futbol olarak değil sosyal gelişim anlamında her engellinin eli ve ayağı olarak spor ile buluşturulmaktadır. Hastanelerde uzvunu kaybetmiş olan kişilerle yöneticilerimiz vasıtasıyla irtibata geçilip spora başlatılmıştır.

Bir spor kulübü olmaktan ziyade hastanelerimiz ve medikallerimizle sürekli irtibattayız. Herhangi bir nedenle uzvunu kaybeden kardeşlerimizi tespit ederek sporla tanıştırıyoruz. Biz, onları sosyal hayata kazandırıp başarabileceklerine inandırmak ve ‘engelleri aşmak için varız’. Engelli gülerse dünya güler.’’

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni