Siyaset
Giriş Tarihi : 10-02-2020 00:38   Güncelleme : 10-02-2020 00:38

Vatan Partisi Kocaeli Yeni İl Başkan Yalçın Arslan

Kocaeli Vatan Partisi’nde yapılan il kongresinde yeni Başkan Yalçın Arslan oldu Kocaeli Vatan Partisi İl Başkanlığı’nın 11

Vatan Partisi Kocaeli Yeni İl Başkan Yalçın Arslan

Kocaeli Vatan Partisi’nde yapılan il kongresinde yeni Başkan Yalçın Arslan oldu

Kocaeli Vatan Partisi İl Başkanlığı’nın 11. Olağan Soner Polat  kongresi, bugün partinin Kemal Paşa Mahallesi Demirsoy İş Hanı’na bulunan yeni binasında gerçekleştirildi. Kongrede mevcut İl Başkanı Salih Vedat Olguntürk yeniden aday olmazken tek liseli kongrede Yalçın Arslan tek aday oldu. Başkan tek aday olurken il yönetimi, çarşaf liste ile seçildi.

‘AYDINLIK HAREKET’

Yaklaşık 300 kişinin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede, 7 yönetim kurulu üyesi ve 13 kurultay delegesi ve 3 disiplin kurulu üyesi belirlendi. Kongrenin divan başkanlığını Fazlı Polat üstlenirken kongreye Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Osman Erbin ve üyeler katıldı. Başkan adayı Yalçın Arslan, kongrede yaptığı konuşmada “Günümüzde Türkiye deyince uluslararası siyasetin en önemli aktörlerinden biri olarak saygıyla kabul edilen en önemli aktörlerinden biri Sayın Dr. Doğu Perinçek ve liderliğindeki Aydınlık hareketin partisi Vatan Partisi. Ne mutlu bizlere ki Vatan Partiliyiz” dedi.

‘TARİHİ GÖREV ÜSTLENDİK’

Sözlerini sürdüren yeni İl Başkanı Yalçın Arslan,“Namık Kemal, Talat Paşa, Atatürk geleneğinden gelen öncüler ve kökleri yine Türk devriminin içinde olan sosyalist birikim, tarihi bir görevle karşı karşıyadır. Bu görev öncelikle yine Kemalist Devrimi tamamlamak Vatan Partisi’nden birleşmektir. Türkiye’nin birikiminin yüzyılların tecrübeleri içinde oluşmuş bilimselliğini, namusunu, fedakarlığını ve cesaretini bugünün koşullarında yeniden üreten ve hayata geçiren Vatan Partisidir” ifadelerini kullandı.

YALÇIN ARSLAN KİMDİR?

1954 İzmit doğumlu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. Evli 1 çocuk babası. Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı. Kocaeli Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisinden emekli oldu.

YALÇIN ASLAN’IN YÖNETİM KURULU

Sebahat Cicioğlu, Gaye Dolgun, Salih Vedat Olguntürk, Ali Tanrıkulu, Nazmi Damarlı, Yusuf Erkan.

(cagdaşkocaeli.com.tr)

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni