Yaşam
Giriş Tarihi : 11-11-2023 17:01   Güncelleme : 11-11-2023 17:45

2023 fidan toprakla buluşturuldu.

Ülkemizde her yıl 11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü" olarak kutlanmaktadır. 11.11.2023 günü Sakarya da yapılan tören ve sonrası Kuzey Anadolu Otoyolu sahasın da 2023 fidan toprakla buluşturuldu.

2023 fidan toprakla buluşturuldu.

Tören e Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu,  Sakarya Orman Bölge Müdürü Önder Terzi, İl müftüsü  Mehmet Aşık, diğer protokol mensupları, Askerler öğrenciler, Tema Gönüllüleri ve halk katıldı.

2023 fidan toprakla buluşturuldu.

Bölge Müdürü Önder Terzi yaptığı konuşmada orman varlığının ve ağaçlandırmanın önemini anlatırken: Ülkemizin ekonomik, Ekolojik ve sosysl açıdan en büyük doğal zenginlikleri olan ormanlarımızı, Korumak, Geliştirmek ve gelecek nesillere miras olarak bırakmak en öncelikli görevimizdir. Toplumumuzda doğaya ve çevreye olan duyarlılığı artırmak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, önemli hedeflerimizdir. Bu yıl 11 Kasım Milli ağaçlandırma gününde Toprakla buluşturacağımız her bir fidan, bizlerin Cumhuriyete ve değerlerine bağlılığımızı ve yeşil vatana olan inancımızı temsil etmektedir. Sakarya İlimiz Orman Bölge Müdürlüğümüz olarak, 16 ilçemizde 18 hektarlık alanda dikim sezonunda 13 bin 500 adet, bulunduğumuz alanda, 2023 adet fidanı Toprakla buluşturacağız. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, umutla, gururla ve heyecanla toprakla buluşturduğumuz fidanların geleceğe nefes, Cumhuriyetimize nefes olması dileğiyle hepinizi sygıyla sevgiyle selamlıyorum.” Şeklinde konuştu.

Tören Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz’in başlattığı fidan dikiminden sonra alanda halkın, öğrencilerin ve TEMA gönüllülerinin ağaç dikimi ve katılanlara fidan dağıtımı ile sona erdi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni