Ekonomi
Giriş Tarihi : 09-10-2023 17:59

25 yaşındaki Beren Tapkan’ın başarı hikayesi, genç girişimcilere örnek oluyor

Sakarya’da yaşayan genç girişimci Beren Tapkan’ın kendi emeğiyle hazırladığı ve evden satış yaptığı doğal ürünler yoğun ilgi görüyor.

25 yaşındaki Beren Tapkan’ın başarı hikayesi, genç girişimcilere örnek oluyor

A’dan Z’ye sıfır sermayeyle ve tek başına mücadele ettiğini anlatan 25 yaşındaki genç girişimci Beren Tapkan, ilmek ilmek emekle ilerlediği bu yola nasıl başladığını şöyle ifade etti;

 

“Ben Sakarya’ya geldiğimde burada hiçbir arkadaşım, işim ve sosyal aktivitem yoktu. Dört duvar arasında oturan bir Beren vardı ve bu Beren’den herkes çok ümitsizdi. Masanın başına oturdum ve dedim ki; bu geminin kaptanı benim ve bu gemiyi limana yaklaştırması gereken kişi de benim. Kendi markamı kurmamın hikayesi de böyle başladı aslında. Herkes babamdan ya da eşimden destek alacağımı düşündü ama ben sıfır sermayeyle bu yola baş koydum. Önce acıka yapmakla başladım. Biber alırken bile, satış yaptıktan sonra ödeme yapabileceğimi söyleyerek aldım. Ürünlerimin paketlerindeki grafik tasarımı bile kendim internetten öğrenerek tasarladım. Şimdi ise home office olarak kendi markamı kurdum ve yaklaşık 1 yıldır satış yapmaya başladım.”

 

Glutensiz ve ketojenik ürünler var

“Kahvalılık acıkayı rengiyle, kıvamıyla tutturmak yapmak aslında çok meşakkatli. Ben sarımsak kokusu baskın olmasın ve yiyenlerin kolay hazmedebilmesi için sarımsağı marine ederek hazırlıyorum. Ürünlerin içeresinde glutensiz ve ketojenik olanlar mevcut. Bir fındık kremasının içeresine bal koyarsanız o ürün artık ketojenik olmaz. Normal bir fındık kreması olur. Ancak o fındık kreması içinden balı alıp içeresine stilo koyarsanız ürün ketojenik olur. Glutensiz ve ketojenik ürünlerimiz olan; Acıka, fındık kremamız var. Glutenli ve ketojenik ürünlerimiz ise Tarhana ve Erişteden oluşuyor. Dört hafta süresince rafta kalabilir. Tüm ürünlerimizin arkasındayız. Ürünlerimiz konserve oluyor. Bunların her biri el emeği ve içinde katkı maddesi yok. Sipariş vermek isteyen müşteriler instagram adresimizden (_biendimutfak_) ya da whatsapp üzerinden (0552 210 51 88) iletişime geçebilir.”

Genç girişimcilere örnek oldu

“Amacım başarılı bir iş kadını olmak” diyen Tapkan; genç girişimci olmak isteyen kadınlara umut oldu. “Bence öncelikle kendinize inanmanız gerekiyor. İstanbul’dan Sakarya’ya taşındığımda sokağa çıktığımda merhaba diyecek kimsem yoktu. Ağlıyordum ama sonra kendime diyordum ki; nerede olmak istiyorsun? Hayatımın hikayesini yazmak benim elimde. Kalem bende defter bende. Size yapamayacaksın, boşuna uğraşıyorsun gibi şeyler söyleyecekler. Siz azla hayatınızı başkasının yönlendirmesine izin vermeyin. Hayata bir kere geliyoruz ve hayatı gerçekten sonuna kadar yaşamamız gerektiğini düşünüyorum. Biendi’nin ve Beren’in hikayesi de böyle” diyen başarılı girişimci “bu yolculukta yanımda olan ve bana destek olan herkese; öncelikle eşime, babama anneme, kardeşime, teyzeme, anneanneme eşimin ailesine ve Gökhan abiye çok teşekkür ederim” dedi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni