Ekonomi
Giriş Tarihi : 27-02-2024 13:07   Güncelleme : 27-02-2024 13:09

Rıdvan Ulusal: Etiyopya'ya resmi olarak davet edilen ilk kurumuz

Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Sakarya Şubesi, basın mensuplarıyla bir araya gelerek kahvaltı programı düzenledi. Etiyopya iş seyahati hakkında bilgilendirme için düzenlenen basın toplantısına, ASRİAD Sakarya Şube Başkanı Rıdvan Ulusal, ASRİAD Sakarya Yönetim Kurulu Üyeleri ve birçok basın mensubu katılım sağladı.

Rıdvan Ulusal: Etiyopya'ya resmi olarak davet edilen ilk kurumuz

Türkiye'nin, Etiyopya'ya 750 milyon dolar ihracatı olduğunu, Sakarya'nın da yaklaşık 2 milyon dolarla bu pazardaki payını aldığına işaret eden Başkan Ulusal, bunu daha yukarı çıkarabilmek için çalışmalar yaptıklarını anlattı. Etiyopya'ya resmi davetli olarak giden ilk ticari heyet olduklarının altını çizen Ulusal, bununla gurur duyduklarını dile getirdi.

 

"İnşaat sektöründe iki proje için ön protokol imzalandı"

Şube Başkanı Rıdvan Ulusal, Etiyopya'da çeşitli temaslarda bulunduklarını ve inşaat sektöründe iki önemli proje için ön protokol imzalandığını bildirdi. Seyahat esnasında fırsat barındıran önemli sektörleri de gördüklerini aktaran Ulusal, şu ifadeleri kullandı;

"Bunları da eylül ayında düzenleyeceğimiz diğer iş formunda Sakarya kamuoyuna paylaşmaya başlayacağız. Neden paylaşacağız? ASRİAD olarak bu faaliyeti icra ediyoruz ama önceliğimiz şehrimiz, ülkemiz. Kurumumuza üye olmuş, olmamış önemli değil. Önemli olan üretici, ihracat yapma eğiliminde veya yeni pazarlar arıyorsa, yapmış olduğumuz bağlantıları kendilerine açacağız."

Ulusal, mayıs ayında Balkanlar'a iş seyahati gerçekleştireceklerini, oradaki iş insanlarıyla çeşitli toplantılar yapacaklarını belirterek, 2025 yılında da yerli teknolojiyi geliştirme, dünya pazarını yerinde görme ve ticareti geliştirme adına ABD'ye gideceklerini aktardı.

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni