Siyaset
Giriş Tarihi : 07-02-2024 15:54

Başkan Daşdemir: Biz doğruları insanların yüzüne söylemekten mükellefiz

Anadolu Birlik Partisi Sakarya İl Başkanı Sinan Daşdemir önümüzdeki 31 Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. “Doğruları insanların yüzüne söylemekten mükellefiz” diyen Başkan Daşdemir, “iktidarın gücü, muhalefetin güçsüzlüğünden kaynaklanıyor” dedi

Başkan Daşdemir: Biz doğruları insanların yüzüne söylemekten mükellefiz

31 Mart Yerel ve Mahalli İdareler Seçimlerine 2 aydan az biz zaman kala partiler seçim çalışmalarına hızla devam ederken, Anadolu Birlik Partisi Sinan Daşdemir seçimle alakalı değerlendirmelerde bulundu. İktidarın gücünün muhalefetin güçsüzlüğünden kaynaklandığını söyleyen Daşdemir, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Anadolu Birlik Partisi olarak düşüncelerimiz, fikirlerimizle beraber güçlü bir muhalefetten  yanayız. Doğruları insanların yüzüne söylemekten mükellefiz. iktidarın gücü, muhalefetin güçsüzlüğünden kaynaklandığını düşünüyorum. Her seçimde olduğu gibi 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de görüyoruz ki bazı adaylar zafer kazanmış bir havada. Bence bu durum muhalefetin güçsüzlüğünden kaynaklanıyor. 16 ilçenin 16’sında da AK Parti’nin turu çıkaracağına zaten kesin gözüyle bakılıyor. Güçlü bir aday olmadığı sürece bu insanların zaferleri kaçınılmaz.

“Sakarya Ekrem Yüce’den memnundu”

Parti içerisinde genç ve dinamik adaylar varken, neden 3 dönem kuralını uygulamadılar tekrardan bu adayları çıkardılar? Bazı adaylar da yeni çıkmış gibi bir hava yaratıyorlar. En üzüldüğüm konu da Ekrem Yüce’nin açıklamasından sonra görevden alıp tekrar koymaları. Serdivan’a verilen imkanlar başka hiçbir yere verilmedi. Şimdi ise 3 dönemdir Serdivan Belediye Başkanı olan Yusuf Alemdar, Büyükşehir’e kaydırıldı. Sakarya’mız Ekrem Yüce’den çok memnundu aslında” dedi.

“Parası olan siyaset yapıyor”

Partisinin çalışmalarından da bahseden Başkan Daşdemir, “Mahalle mahalle geziyoruz. İnsanların dert ve sıkıntılarını dile getiriyoruz. Çoğu insan dile getirmeye korkuyor. Kimse de insanların dertlerine kulak asmıyor. Parası olan siyaset yapıyor, parayı veren milletvekili oluyor, parayı veren belediye başkanı oluyor. Kime yakınsan o kadar derdine derman oluyor. Biz buna karşıyız. Sakarya’da seçime giren yaklaşık 14 parti var. İl Başkanları var bu partilerin, belediye başkan adayları var. Ama kimse gerçekten Sakarya için ne yapabiliriz deyip insanlardan görüş almıyor. Sakarya’da Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini vermeden kimse oy alamaz, kimse cumhurbaşkanımızın ismiyle kazandığı şeyi zafer sanmasın. Sakarya git gide daha da kötü hale geliyor. Kazandığımızı zannediyoruz ama maalesef kaybediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni