Siyaset
Giriş Tarihi : 26-03-2024 13:57

Büyükşehir Adayı Erdoğan, Sapanca’da vatandaşlarla bir araya geldi

DEVA Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, Sapanca’da vatandaşlarla bir araya geldi.

Büyükşehir Adayı Erdoğan, Sapanca’da vatandaşlarla bir araya geldi

DEVA Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında Sapancalılar’la bir araya geldi. Akçay, Hacımercan, Kurtköy’de vatandaşlarla biraraya gelen Erdoğan; kendisinin de 93 harbi sonrası göç dalgasıyla bölgeye yerleşen göçmen bir ailenin çocuğu olduğunu, uzun yıllardır Sapanca’da yaşadığını ve dolayısıyla Sapanca’nın sorun ve ihtiyaçlarına hakim olduğunu söyleyen Erdoğan Sapanca’nın gölüyle, doğal dokusuyla, yaylalarıyla bir turizm cenneti olduğuna vurgu yaptı.

Belediyeler Sapanca'nın gelişiminin gerisinde kaldı

Sapanca gerek konumu, gerekse barındırdığı doğal kaynaklar itibariyle kısa zamanda turizm tüketicilerinin önemli uğrak noktalarından biri haline geldi diyen Mehmet Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:“Sapanca kısa bir dönemde hızlı bir gelişim gösterdi. Bölgenin turizm tüketicilerine sağladığı imkanlar doğal olarak buradaki turizm hareketliliğini ve bu hareketlilik çerçevesinde ihtiyaç duyulan yatırımları artırdı. Belediyeler bu gelişim perspektifini göremedikleri için ortaya çıkan ihtiyaçlara göre planlama yapma ve gerekli yatırımları hayata geçirme noktasında etkisiz kaldı. Başka bir deyişle belediyeler Sapanca’nın gelişiminin çok gerisinde kaldı. Planlamanın olmadığı, doğru hamlelerin zamanında yapılamadığı bir ortamda gelişim kendi haline bırakılırsa ister istemez pek çok sorun ortaya çıkar.

BUNGOLOV meselesi yasal bir zemine oturtulacak

Şimdi kamuoyu gündeminde sıkça tartışılan konulardan biri Bungalov meselesi. Belediye, bölgedeki konaklama ihtiyacına cevap vermek üzere kendiliğinden ortaya çıkan ve hızla yayılan bungalov meselesine ilk anda müdahil olarak bir plan dahilinde ve hukuki zeminde bu yatırımların gerçekleşmesine imkan sağlamış olsaydı bugün bu konuyu bir sorun olarak tartışmak zorunda kalmazdık. Bugüne kadar insanlar kendi sermayeleri ile yatırımlar yapmış ve ekmeğini buradan kazanır hale gelmiş. Bu iş bu aşamaya gelene kadar belediye kendi sorumluluğunu ihmal etmiş. Hem kendisi hukuk önünde sorumlu pozisyona düşmüş hem halkı mağdur etmiş. Bu problemi hukuki bir zemine oturtmak ve yatırım sahiplerini mağdur etmeden makul bir çözüm üretmek için hem girişimcilerle hem de ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak bir çözüm geliştireceğiz. Sakarya genelinde olduğu gibi Sapanca’da da planlı bir gelişme ve büyüme sağlayacağız. Sapanca’yı Sapanca yapan doğal dokusudur. O nedenle yapacağımız tüm planlama ve yatırımlarda Sapanca’nın çevresel dokusunu korumak önceliğimiz olacak. Bu anlayışla Sapanca Gölü ve çevresinde, yaylalarımızda daha çevreci, daha efektif projeler gerçekleştireceğiz. Koruyucu bir anlayışla çalışacağız ancak potansiyelimizi de en akılcı, en verimli şekilde değerlendireceğiz. Bu sayede Sapanca turizmini geliştirerek bölgesel ekonominin canlanmasına, ekonomik ve sosyal refahın da gelişimine katkı sağlayacağız.” dedi.

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni