Siyaset
Giriş Tarihi : 24-01-2024 00:35

İsveç'in NATO'ya katılımına onay veren kanun teklifi Meclis'ten geçti

İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Genel Kurul'daki oylamada 287 kabul, 55 ret oyu kullanıldı.

İsveç'in NATO'ya katılımına onay veren kanun teklifi Meclis'ten geçti

İsveç'in NATO üyeliğine onay veren protokolle ilgili kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Meclis Genel Kurulunda İsveç'in Kuzey Atlantik Antlaşması'na (NATO) Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Görüşmelerin sonunda teklif, oylamaya katılan 346 milletvekilinden 287'sinin oyuyla kabul edilerek yasalaştı. 55 milletvekili teklife ret oyu verirken, 4 milletvekili çekimser oy kullandı.

Oylama Öncesi Vatan Partisi Örgütleri İsveç’in NATO ya üyeliğinin reddedilmesi konusunda yoğun çaba gösterdiği gözlemlendi.

Konu ile ilgili Vatan Partisi Adıyaman İl Başkanı Mustafa Kabarcık tepkisini “Bakıyorumda isveçin Natoya kabulü hayretle karşılanıyor. oysaki bunda şaşılacak bir yok. Bu bop projesinin bir parçası. Bu görev devam ediyor. daha turpun büyüğü heybede. Yarın bir Kürdistan kurulursa acaba buna nasıl bakacak bu meclis merak ediyorum.” Şeklinde dile getirdi.

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni