Genel
Giriş Tarihi : 06-03-2024 11:36

KAİDER'den “1’inci Geleneksel Kaz Gecesi”

Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KAİDER) tarafından Sakarya’da “1’inci Geleneksel Kaz Gecesi” düzenlendi.

KAİDER'den “1’inci Geleneksel Kaz Gecesi”

Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KAİDER) tarafından düzenlenen “1. Geleneksel Kaz Gecesi”ne çok sayıda katılım oldu. Geceye Dernek Başkanı Gürsel Baltacı ile birlikte yönetiminden; Asker Bututaki, aynı zamanda Sakarya Sarıkamış Platformu İl Başkanı olan Mustafa Karabudak, Sucay Solmaz, Erol Çekcan, Taner Gökcan, Burak Doğutürk, Denetim Kurulu Üyeleri Bülent Turan ve Mustafa Bekil, Karslı olan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Sadıka Sabancı Hastane Başhekimi Vahap Uğurlu ve çok sayıda Karslı, Ardahanlı ve Iğdırlı iş adamları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Gelenekselleşmesi beklenen programda; birlik, beraberlik ve dayanışma tablosu sergilendi. Programa Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlandı. Kur’an tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gürsel Baltacı, katılımcılara teşekkür etti. “Böyle bir programı yapmak bizlere gurur verdi” diyen Başkan Baltacı’nın ardından mikrofonu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir aldı. Selamla konuşması yapan Rektör Nedim Sözbir, birlik ve beraberlik içinde herkesi bir araya toplayan Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne teşekkür etti.

Program, emekli İmam Muhammet Ali Yener'in şiir dinletisi ve programa renk katan Yönetim Kurulu Üyesi Sucay Solmaz’ın güzel sunumu ve şiir dinletisi ile devam etti. Halk ozanlarınının yöresel türküleriyle soluk kazanan program, coşkulu bir şekilde devam etti.

Program sonunda, Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gürsel Baltacı ve yönetim kurulu üyeleri, hemşehrilerinin zaman ayırarak bu güzel geceye renk kattıkları, birlik ve beraberliğe destek verdikleri için her birine ayrı ayrı dernek adına gönülden teşekkür etti

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni