Emek
Giriş Tarihi : 13-09-2023 23:42

ZONGULDAK MADEN KAZASI SON DURUM GELİŞMELERİ

Gelen son dakika haberine göre Zonguldak’ta bir maden kazası meydana geldi. Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen göçük sonrası bölgeye ilkyardım ekipleri sevk edildi. AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye doğru hareket ederken konuyla ilgili Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu konuştu. AFAD ise konuyla ilgili olarak "Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine AFAD, Emniyet, jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, "Dua ediyoruz şu an inşallah sağ salim tüm çalışanlara ulaşırız diye" cümlelerine yer verdi. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 4 işçinin göçük altında kalarak, 3 kişinin yaşanan panik sırasında yaralandığını duyurdu. Peki, Zonguldak maden göçüğü nerede oldu, ölü ya da yaralı var mı? İşte 13 Eylül Ereğli maden kazası son durum gelişmeleri!

ZONGULDAK MADEN KAZASI SON DURUM GELİŞMELERİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir maden kazası meydana geldi. 13 Eylül Çarşamba günü meydana gelen kaza sonrası bölgeye AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi. TTK’ya bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında meydana gelen kazaya müdahale devam ediyor. İşte son durum

 

ZONGULDAK MADEN KAZASI SON DURUM NE?

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi. Ereğli ilçesi Kandilli mevkiinde TTK’ya bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında Göçük meydana geldi. GİMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı öğrenir öğrenmez olay yerine hareket ettiklerini ve göçük sonrası ellerine net bir sayı ve bilgi ulaşmadığını belirterek, bölgede çalışan maden işçilerinin başlarına taktıkları baretlerde yer alan çiplerin incelenerek kaç kişi olduğunun tespit edilmesi için çalışma yapıldığını söyledi. Öte yandan göçük ihbarı sonrası AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.

 

ZONGULDAK VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

 

Olayla ilgili TRT Haber'e konuşan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı. 1 kişi ağır yaralı. 2 kişiden canlı ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı." ifadelerini kullandı.

 

ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada "Dua ediyoruz şu an inşallah sağ salim tüm çalışanlara ulaşırız diye. 13.45 civarı dendi. Ben de birazdan olay yerine gideceğim. Yarım saat uzaklığımız var. Aldığımız bilgi dahilinde 4 işçimizin içeride olduğu. Ekipler müdahale ediyor. Şimdi olay yerine geçeceğiz. İnşallah sağ salim tüm madenci kardeşlerimizi kurtarırız. 4 arkadaşımızın göçükte olduğunu duyduk. Çok bilgi sahibi değilim, şimdi olay yerine geçeceğim" dedi.

 

AFAD'DAN AÇIKLAMA

 

AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 13.45 sıralarında Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında göçük meydana geldiği belirtilerek, "Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine AFAD, Emniyet, jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

 

GÖÇÜKTE KALAN İŞÇİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Meydana gelen tavan göçüğünde yaralanan ve hayatını kaybeden işçilerin isimleri belli oldu. İşçilerden 45 yaşındaki Ramazan Yıldırım hayatını kaybetti.

Kazada 41 yaşındaki Coşkun Atalay, 49 yaşındaki Rıfat Öztürk, 44 yaşındaki Ergün Üstün, 39 yaşındaki Ersin Aydın, 31 yaşındaki Sercan Hasan ve 23 yaşındaki Talha Yılmaz yaralandı.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni